Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Nå vil folk møtes i virkeligheten

– Nå vil folk møtes i virkeligheten

Ane Hagen og Linn Kristin Berg har startet et eget firma hvor de tilbyr kunder å skaffe dem kjæreste.

– Nettdating er ut, mener datingekspertene Ane Hagen og Linn Kristin Berg. Deres beste tips for å finne den rette er først å finne seg selv.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2015 kl 17:54

Ane Hagen og Linn Kristin Berg har sett forretningspotensialet i andres singeltilværelse, og startet i sommer bedriften Kongruent på Storhaug. I skrivende stund har de 29 kunder fra hele landet. Det er kvinner og menn fra 25-årsalderen til godt over 50, og det er en variert gruppe på flere måter.

– Det er alt fra kjendiser og direktører som verken har tid eller lyst til å date mennesker i offentlighet, men vi har også helt vanlige mennesker på kundelisten, sier de to.

En av kundene har allerede fått seg kjæreste.

– Vi leter ikke etter perfekte mennesker, men folk som er et godt sted med seg selv, og som egentlig ikke føler at de ha noen for å føle seg ok, sier Hagen og Berg.

De gir Handeland rett i at sjekkeapper som Tinder i stor grad er blitt et useriøst møtested for folk som ikke er ute etter et langvarig forhold, og at mange er gått lei.

Eksklusiv Kirsten giftekniv

For hele pakken, inkludert coaching, må man ut med 22.500 kroner. Men da bruker de variabel tid på å finne den rette kandidaten, og kundene har også seksmåneders fornøyd-garanti.

– Det er ikke en garanti for at du får deg kjæreste innen seks måneder, men for at du føler at den oppfølgingen du har fått av oss har vært bra mens vi leter etter den rette kandidaten, understreker Hagen.

De tilbyr også rimeligere løsninger som kun innebærer coaching eller kun matchmaking.

Verdier er viktigst

Berg har bakgrunn som personlig trener og coach, mens Hagen har utviklet seg til å bli hele Norges nettdatingekspert, blant annet ved å snakke med mange single mennesker og ved å ha fått opplæring av en kjent, amerikansk datingekspert. Hun har deltatt både i Homsepatruljen, og er ofte den media ringer til når de vil ha kommentarer eller info om singeltilværelsen og trender på datingfronten. Berg og Hagen mener at det ikke bare gjelder å finne den rette, men også å bli den rette.

– Det viktigste er å finne ut hva som er personens kjerne og verdier. Interesser er også viktig, men verdier er vel så viktig når man skal være sammen i det lange løp, sier Berg.

– Vi har også folk som kommer til oss med spesielle seksuelle preferanser som er viktig for dem at blir oppfylt, som det skal være høyde for. Det er ikke alltid like lett å ta opp på de møtene om man dater på vanlig vis, sier Hagen.

Hun fant selv nylig kjærligheten, og har delt på bloggen deres hvordan hun skaffet seg kjæreste på 40 dager.

– Men jeg vet jo veldig godt hvordan jeg skal gå frem. Det går ikke like kjapt for alle, sier hun.

– Den rette finnes!

Det de hører oftest fra single er at de er lei av at det er det eneste folk snakker med dem om.

– Mange single føler ikke at de blir sett som personer, at det de jobber med eller driver med på fritiden ikke er interessant nok, for folk rundt dem er kun interessert i om «de har ordnet seg».

Single opplever også at de ikke blir invitert like ofte når andre har begynt å etablere seg, og at de dermed ender opp med å sitte aleine på lørdagskvelden, eller nyttårsaften fordi det skal være et par-opplegg.

– Det er veldig synd hvis man føler seg sosialt presset til å finne noen, og mange får også høre at de må jekke på kravene og slutte å være så kresne. Det mener vi er helt feil, for den rette finnes der ute for alle. Det har vi mange eksempler på, sier datingekspertene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!