Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nedgang i flytrafikken i januar

Nedgang i flytrafikken i januar

Det var færre som reiste fra Stavanger lufthavn Sola i januar, sammenliknet med samme måned i fjor. FOTO: Arkivfoto

Hele 5,9 prosent færre passasjerer reiste til og fra Stavanger lufthavn Sola i januar i år, i forhold til i fjor. Verst var det for innlandstrafikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 10:40

I januar i år reiste ni prosent færre innlands fra Stavanger lufthavn Sola, sammenliknet med samme måned i fjor. Utenlandstrafikken hadde derimot ingen nedgang i januar, mens offshoretrafikken gikk ned ti prosent. Totalt hadde alle de store flyplassene nedgang i januar. Oslo lufthavn hadde den største nedgangen på ni prosent.

Nesten 320.000 passasjerer reiste til og fra Sola i januar. Rundt 180.000 av dem reiste innlands og 120.000 reiste utenlands. Stavanger lufthavn Sola hadde den største nedgangen på innlandsreiser blant de store flyplassene, mens Bergen lufthavn Flesland hadde den største nedgangen av utenlandsreiser.

Totalt reiste 100.000 færre passasjerer til og fra Avinor sine lufthavner i januar i år sammenliknet med i fjor.

Nedadgående utvikling

Når det gjelder antall flybevegelser i januar gikk også disse ned. Totalt var det 2,9 prosent færre flybevegelser i den første måneden dette året, sammenliknet med januar i fjor. Nedgangen var størst for offshorebevegelsene som gikk ned syv prosent, mens flybevegelsene innlands gikk ned 5,5 prosent.

Av de store flyplassene var det Bergen lufthavn Flesland som hadde størst nedgang i antall flybevegelser i januar, på nesten tolv prosent. Dette skyldes store nedganger både i antall fly utenlands og offshoretrafikken, men også innlandstrafikken hadde en stor nedgang.

– Vi ser en klar trafikknedgang, en utvikling som startet på tampen av fjoråret. Vi vil følge utviklingen framover nøye, samtidig som vi jobber kontinuerlig med effektiviseringstiltak i egen organisasjon, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!