Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nesten sommer på Solastranden

Nesten sommer på Solastranden

Noen var tøffere enn andre da Sola videregående skole arrangerte det årlige nissebadet. Tora Roth hadde kledd seg opp for anledningen, men syntes det var kaldt i vannet. FOTO: Trine Barka Højmark

Tora Roth var med på Sola videregående skole sitt årlige nissebad for tredje år på rad. Selv om det var hele 10 grader i vannet, synes hun det var iskaldt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2015 kl 15:14

Hvert år arrangerer Sola videregående skole nissebading for elevene sine. Dette skjer alltid i slutten av skoleåret - like før jul - og mellom 50 og 60 elever deltok. I år var det derimot mye varmere enn i fjor - selv om den iskalde vinden kanskje gjorde at det føltes mye kaldere.

Mens elevene i fjor dyppet seg i ett vann som holdt fire grader, var det i år hele 10 grader i vannet - like varmt som i lufta.

– Folk sier at det er like varmt som det er om sommeren nå - men det føles ikke slik, sier Tora Roth, mens hun begynner å bli lilla i fjeset.

Se bildet større

– De sa at det var like varmt som det er om sommeren - men det var kaldt, sier Tora Roth og venninnen Tora Selvåg Braadland. Her har de endelig fått på seg vinterjakken. FOTO: Trine Barka Højmark

Solte seg først

Roth og venninnen Tora Selvåg Braadland har akkurat tatt en dukkert på Solastranden. De var siste mann uti, fordi de varmet seg opp med litt «soling» før badet.

– Vi lå ute så lenge og «solte» oss at det var ikke så kaldt da vi kom uti vannet. Jeg tror det var smart å ligge litt på stranda først, sier Roth, som mener hun da fikk kjølt seg så mye ned at det gikk helt fint å bade.

– Men det var kaldt da, sier hun, til tross for at hun tok noen svømmetak i bølgene også.

Venninnen Selvåg Braadland syntes derimot det var så kaldt at hun bare vasset litt.

–Det var ikke så smart å ha på sokker - men jeg tok med meg fleeceteppe i hvert fall, sier hun, mens hun hutrer i vinden.

Se bildet større

Rundt 50 elever tok seg en dukkert på Solastranden mandag. FOTO: Trine Barka Højmark

– Kan godt bli isbader

Roth hadde derimot kledd seg skikkelig ut - kanskje i håp om å vinne prisen for beste kostyme.

– Jeg har funnet frem solbriller og annet stasj, sier hun, som er iført nisselue, store solbriller og blomsterkrans rundt halsen - i tillegg til bikini da.

– Er dere ikke redde for å bli syke til julaften nå?

– Nei, det går nok fint. Vi skal jo ut i kveld, så da går det bra, sier Selvåg Braadland.

– Kunne dere tenke dere å bade hele året i kaldt vann?

– Ja, jeg har litt lyst å bli isbader. Jeg og en venninne har badet på julaften før og tror vi skal gjøre det i år også, sier Roth, som nå badet for siste gang med Sola videregående skole.

Se bildet større

Noen elever skyndte seg tilbake til varmen etter badet, mens andre ikke var så kalde. FOTO: Trine Barka Højmark

Noen stilte i våtdrakt

I tillegg til elevene som stilte opp i badetøy, var det også en del elever som driver med surfing som kom i våtdrakt. De synes ikke det var noe juks å ha på seg drakten, siden de tross alt hadde vært på stranden og surfet hele formiddagen. Da var de jo ganske kalde etter noen timer. Lærer Erling Skagseth anslår at det var rundt 50 elever som badet denne dagen. Han synes det har blitt en fin tradisjon for skolen.

– Det er litt karakterbyggende dette. Det er ikke alle som bader i desember og ungdommene har får kanskje ikke så mange utfordringer. Her får de gjøre noe som de kanskje ikke hadde gjort ellers og så kan de si at de har badet i desember, sier han.

Han tror også at arrangementet blir en større og større suksess for hvert år.

– I år serverte vi elevene varm saft og kakemenn - det ble en suksess. Ellers var det tøff vind og vi hadde en buss som skar seg - men det blir bedre for hvert år dette arrangementet, sier Skagseth.

Se bildet større

Tora Selvåg Braadland syntes det var nok å vasse i det kalde vannet, mens venninnen Tora Roth dukket helt kroppen under vann. FOTO: Trine Barka Højmark

Varmt i vannet

Skagseth mener det er et tankekors at det var hele 10 grader i vannet i dag. Det er ikke normalt for en desemberdag.

– Man kan jo lure på hvorfor det er så varmt i slutten av desember, sier Skagseth.

Likevel peker han på at det nok ikke var så mye varmere for elevene som badet. Med den iskalde vinden, ble det omtrent like kaldt.

– Dette er arrangementet er uansett viktig for å sette Sola på kartet og skape et arrangement som vi kan sette vår signatur på. Vi må jo vise frem kommunen vår og strendene våre, sier Skagseth.

Blant annet var Nrk og TV2 til stede, så nissebadingen fikk god dekning.

– Det er veldig kjekt, sier han.

Se bildet større

Det var mange elever som hutret etter å ha badet på Solastranden, mens lærerne stod med tjukk vinterjakke på stranda. FOTO: Trine Barka Højmark

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!