Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norgesmester og skole samtidig

Norgesmester og skole samtidig

Matilde Alsaker Rogde er tiendeklassing og samtidig norgesmester i fotball for Forus og Gausel J16. FOTO: Charlotte Mæland

Det er hektisk å gå på skole og være norgesmester samtidig. Du må trene mye, prestere bra på skole og være med venner. Men det er faktisk noen som klarer det, slike som Matilde Alsaker Rogde og Anne Sedberg Myhre.

Tekst:

Publisert:

Matilde Alsaker Rogde ble norgesmester i 2014 i fotball med laget Forus og Gausel J16. Da hun ble norgesmester fikk hun mye oppmerksomhet. Alle på skolen visste det, og til og med noen hun ikke kjente gratulerte henne på sosiale medier.

Sosiallæreren sa det på høyttaleren at hun hadde blitt norgesmester, så da visste i alle fall alle det. Kontaktlæreren hennes la en lapp på skolepulten hennes hvor det sto: «Gratulerer!», med en skolebolle ved siden.

Hektisk hverdag

Matilde trener 5-6 dager i uken og i tillegg egentrening. Det er ganske hektisk for henne å prioritere venner, skole og fotball. Tipset hennes for å bli bedre i en sport er å være fokusert på trening og jobbe hardt for det. Hun mener også at du bør trene styrke på egenhånd for å bli bedre.

Hun har mange mål med landslaget og synes det hadde vært kjekt å bli norgesmester igjen. Matilde har spilt fotball siden hun gikk i 1. klasse. Favorittlaget hennes er Liverpool, men hun har ingen spesiell favorittspiller.

– Gi 100 prosent!

Anne Sedberg Myhre som går i 8C på Sola ungdomsskole ble norgesmester i tennis i 2013. Anne gikk på barneskolen da hun ble norgesmester, og der var det mange som gratulerte henne. Hun er ikke norgesmester nå lenger, men hun trener fortsatt 5-6 ganger i uka og drar på turneringer til Oslo i helgene. Det blir av og til veldig hektisk, spesielt når hun skal til Oslo og må gå glipp av noen timer på skolen.

Se bildet større

Anne Sedberg Myhre går i åttende klasse ved Sola ungdomsskole og ble norgesmester i tennis i 2013. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Anne sitt tips for å bli bedre i en sport, er å gi 100 prosent og god innsats på trening. Anne har også holdt på med fotball, men begynte å satse på tennis i 4. klasse. Anne har selvfølgelig lyst til å bli norgesmester igjen, men det tar mye tid nå som hun har begynt på ungdomsskolen når hun må prestere bra på prøver.

Anne sine favorittennisspillere er Roger Federer og Serena Williams. Anne spiller tennis i Stavanger tennisklubb og synes det er kjempegøy

Faktaboks

  • I morgen jubilerer Sola ungdomsskole med stor fest for både nåværende og tidligere elever og lærere.
  • I anledningen av jubileet har elever med medier og informasjon som valgfag laget flere artikler som viser glimt av skolens femtiårige historie.
  • De har intervjuet både nåværende og tidligere elever, rektorer og lærere.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!