Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hjulet punkterte under avgang:

Norwegian-fly landet etter nesten fire timers sirkling

Norwegian-fly landet etter nesten fire timers sirkling

Norwegian-flyet landet uten dramatikk like før klokken 17. FOTO: Geir Arne Løland

Et Norwegian-fly med punktert hjul kretset over havet like utenfor Sola for å bruke opp drivstoff før landing lørdag. Årsaken var at det ene hjulet punkterte under avgang. Like før klokken 17 landet flyet uten dramatikk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2016 kl 12:02

Var du ombord på flyet og vil dele opplevelsen med våre lesere, ta kontakt på tips@solabladet.no, eller ring 90614444.

Et Norwegian-fly med destinasjon Las Palmas har punktert under avgang fra Sola, skrev Stavanger Aftenblad lørdag ettermiddag.

Flyet tok av fra Sola like etter klokken 13, og har siden det sirklet over Jæren og senere over havet for å bruke drivstoff for å minske landingsvekten som forberedelse til landing. Norwegian bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at et av deres fly har punktert på Sola.

– Vi kan bekrefte at det ene hjulet har punktert under take off, sier Astrid Mannion-Gibson, pressekontakt i Norwegian, til Aftenbladet.

Flyplassen i beredskap

På Sola ble det iverksatt full beredskap da meldingen om punkteringen kom. Da Solabladet pratet med lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen like etter klokken 15, visste han enda ikke om flyet ville prøve å lande på Sola eller om det ville sette kurs mot Oslo.

- Vi har ikke fått en endelig bekreftelse på at de kommer tilbake hit, men vi er forberedt på at de kommer ned her. Alternativet kan være Oslo, det er det opp til kapteinen å vurdere. Foreløpig ser det ut for at de kommer tilbake til Sola, uttalte han til Solabladet.

Lorentzen forventet ikke dramatikk i tilknytning til landingen, selv om flyplassen var satt i full beredskap. Han understreket at dette er en situasjon pilotene er godt trent til å håndtere.

- Det er sjeldent at det skjer en punktering. Vi følger vanlige rutiner knyttet til en slik hendelse og mobiliserer i forhold til det. Normalt er ikke en punktering et problem for flyet. Dette er helt klart noe pilotene i disse store selskapene har i ryggmargen, betrygget han.

Lorentzen hadde på det tidspunktet ingen informasjon om hvorvidt flyet ville returnere til Sola og eventuelt når dette skulle skje.

Storstilt beredskap

Solabladets utsendte observerte minst 10 ambulanser og like mange brannbiler på vei mot flyplassen med blålys lørdag. Flyet drev 15.49 fremdeles med sirkelflyvning ute i havet, mens flyplassen forberedte seg på mottak av det punkterte flyet.

Flyet kom først inn mot flyplassen like før klokken 16 for å ta en forbiflyvning forbi bakkepersonellet for visuell inspeksjon. Flyet fortsatt dermed med sirklingen ute i havet, før flyet kom tilbake og landet like før klokken 17. Passasjerene ombord hadde da sittet ombord i flyet i fire timer.

Ifølge Aftenbladet vil passasjerene få et nytt fly til Las Palmas, men det er foreløpig uvisst når dette flyet vil ta av fra Sola. Lorentzen opplyser til avisen at det nå vil bli foretatt undersøkelser av rullebanen i kjølvannet av punkteringen.

Se bildet større

Meldingen om et fly med punktert hjul tiltrakk seg store mengder skuelystne lørdag ettermiddag. FOTO: Geir Arne Løland

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!