Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norwegian-streiken er over

Norwegian-streiken er over

Norwegian-streiken er nå over og det jobbes med å få flyene opp i luften igjen. FOTO: Helge Nyhus

Pilotene og Norwegian er enige og nå jobbes det med å få flyene til å gå normalt igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2015 kl 20:07

I kveld kom endelig partene i Norwegian-streiken til enighet. Leder for pilotene i Norwegian, Halvor Vatne, sier i en pressemelding at pilotene har fått en nødvendig binding til morsselskapet Norwegian Air Shuttle (NAS).

Pilotene som streiket er ansatt i datterselskapet til Norwegian; Norwegian Air Norway (NAN) De gikk ut i streik fordi de krevde en tariffavtale med morsselskapet Norwegian Air shuttle (NAS). Pilotene er ansatt i NAN, men jobber for NAS. Pilotene krevde også likeverdige avtaler i Skandinavia og at piloter får felles karrieremuligheter og fleksibilitet i hele konsernet.

Har fått klar binding

Vatne mener pilotene har gitt selskapet store innsparinger, ved å få gjennomslag for kravene.

– Vi har oppnådd en klar binding til morsselskapet Norwegian Air Shuttle i form av juridiske og økonomiske garantier uavhengig av hvilket datterselskap pilotene er ansatt i. Vi har fått karrieremuligheter på tvers av ulike selskapsstrukturer som omfatter alle piloter som flyr Norwegians fly, uavhengig av flytype og hvilket land man er stasjonert i og vi har fått likeverdige avtaler i Skandinavia uavhengig av selskapsstruktur og med norsk forhandlingsordning, sier han i en pressemelding.

Glad streiken er over

Leder i Parat Hans-Erik Skjæggerud sier i pressemeldingen at han er glad for at streiken er over og at passasjerene igjen kan fly dit de vil.

– Vi har vunnet frem på helt sentrale områder, men jeg beklager at passasjerene har måttet lide for at helt grunnleggende arbeidstakerrettigheter skulle komme på plass. Dette har vært krevende for alle parter, men jeg vil berømme våre medlemmer for å ha stått rakrygget gjennom stormen, sier Skjæggerud.

Vil jobbe i hele natt

Norwegian skriver på sine hjemmesider at de har strukket seg langt for å få til en løsning på konflikten som har vart elleve døgn.

– Jeg er svært lettet over at pilotstreiken nå er avblåst og at passasjerene våre endelig kan føle seg trygge på at flyene snart vil gå som normalt. Jeg er ekstremt lei meg for de problemene våre passasjerer er blitt påført som følge av pilotstreiken. Selskapet er påført store økonomiske kostnader. Det har vært en meget krevende periode både for våre passasjerer og for våre mange medarbeidere som har jobbet dag og natt for å håndtere streiken og ta hånd om passasjerene på best mulig måte. Jeg er også veldig takknemlig for den tålmodigheten og støtten vi har fått fra publikum, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Nå ser de frem til å få flyene opp i luften igjen, men det vil ta litt tid før flyene går som normalt igjen. Norwegian vil jobbe i hele natt for å få på plass så mange flygninger som mulig.

Det er likevel vanskelig å forutse hvilke avganger som blir rammet i morgen, og Norwegian oppfordrer passasjerer til å følge med på sin flygning via ruteinformasjonen på deres hjemmeside.

Alle flyvninger som allerede er kansellerte vil forbli kansellerte.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!