Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ny skytebane blir konge!

– Ny skytebane blir konge!

Leder i Sola Pistolklubb, Fritz Gunnar Barø (foto: Håvard Ovesen).

En fornøyd pistolklubbleder kunne onsdag endelig konstatere at drømmen om en ny pistolbane har kommet ett skritt nærmere virkelighet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2016 kl 13:54

Etter at Skiljaberghallen sommeren 2011 ble revet for å gi plass til Solasplitten, har Sola Pistolklubb måttet klare seg uten egen skytebane. For to og et halvt år siden ble det klart at pistolklubben ville få plass i den nye bedriftsidrettshallen på Forus, og onsdag ble endelig første spadestikk tatt for den nye bedriftsidrettshallen. Da var leder i Sola Pistolklubb, Fritz Gunnar Barø, en selvskreven gjest.

– Lang historie

– Det er en lettelse. Vi har holdt på med dette siden 2008. Da sendte jeg det første brevet til kommunen. Det har vært en lang historie, med mange ups and downs, sier Barø.

Selv om kommunen fikk et engangsbeløp for Skiljaberghallen av Statens vegvesen, var ikke dette nok til å bygge ny. Dermed begynte en lang jakt på finansiering og gode lokaliteter.

– Vi har holdt på med mange forskjellige ting. Så kom dette med Bedriftsidrettshallen opp. Men det å få midlene på plass har vært en kamp det òg. Og det vil jeg si: Vi har fått kanonbra oppbakking av politikerne. Det er sikkert litt på grunn av det som skjedde da hallen røyk. Ole har stått på så det holder, skryter Barø.

Saken fortsetter under bildet

Se bildet større

Leder i Sola Pistolklubb, Fritz Gunnar Barø (t.h), skryter av innsatsen ordfører Ole Ueland har lagt ned i arbeidet med å skaffe pistolklubben en ny skytebane (foto: Håvard Ovesen).

– Mistet medlemmer

Han forteller at rivingen i sin tid kom brått på.

– Det skjedde brått og brutalt, men det er en lang historie, og ligger bak oss nå. I dag skal vi bare være positive, sier Barø.

Årene uten skytebane har hatt sin pris for pistolklubben, som har mistet mange medlemmer. I dag ligger medlemsmassen på litt over 100.

– Det er helt logisk når du ikke har mulighet for å drive med unger eller gi opplæring. Vi har likevel leid bane nede på Orstadhuset hvor de aktive har trent. Men det har kostet 25.000 i året pluss skytelederen. Det er dyrt for en klubb som ikke har hatt inntekter på fem år, sier Barø, som gleder seg til det nye anlegget står ferdig.

– En av de beste

– Vi håper det skal bli veldig bra. Det blir 20 standplasser på 10 meter som vi kan bruke til luftskyting, noe som egner seg både for unger og voksne, og rekrutterings– og opplæringsøyemed. Tar vi det vekk, kan vi ha 20 standplasser på 25 meter. Det blir elektroniske skiver og tipp–topp moderne, slik det skal være i dag. Vi får også muligheten for å koble om og skyte på pappskiver. I tillegg får vi et sosialt rom på over 100 kvadrat. Dette blir nok en av de beste hallene i Sør–Norge, slår Barø fast.

– Uttrykket «Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves» har gått troll i ord. Det har vært en lang ventetid, med mye arbeid, og møter jamnt og trutt de siste åtte årene. Men veien har alltid vært veldig kort til å få snakke med personene det gjelder, og vi har hatt god oppfølging fra politikerne underveis, sier Barø.

Nå gleder han seg til skytebanen står klar en gang neste år.

– Det blir konge!

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!