«Ensom ferd» som dronninggave

 

- Dronningen vår er helt enestående. Jeg vil gi henne en ordentlig bursdagsgave, sier Anne Marie Arnøy.

Tekst:

Publisert:

Solabladet.no
Solabladet A/S

«Ensom ferd» heter steinbildet som Arnøy var i Oslo og avleverte på slottet i helgen.

Mellom fortid og framtid

- Det er et bilde som har i seg hvordan vi må klare oss alene. Jeg assosierer også til historien. Det er et bildet som befinner seg i mellom nåtiden og antikken. Skipet er et kjent symbol i kunsten, sier Arnøy. Steinen som er brukt, er Snåsaskifer.

Hun har lidd valgets kvaler når det gjaldt hvilket bilde hun skulle velge som dronninggave. «Ensom ferd» inngår i en triologi, med bilder som «Fred», også et båtmotiv med to personer ombord, og

«I havn» som tydelig har en konge og en dronning ombord i et vikingskip. Likevel er det bildet midt i mellom fortiden og framtiden som blir dronning Sonja sin 70-årsgave fra Tananger.

- Når jeg ikke vet hvor bildet skal henge, er det ekstra vanskelig å velge. Det er noe med atmosfæren rundt bildet som også må stemme, sier Arnøy.

Naturdronning

Bildet synes hun passer særlig godt til dronningen vår.

- Hun er et enestående menneske. Jeg er ikke så opptatt av at hun er kongelig, men jeg synes hun er et gjennomført sympatisk menneske. Hun tar mye ansvar for kongefamiliens oppgaver, og hun framstår som den stabile og samlende personen, sier Arnøy. Hun beundrer også dronningen for hennes engasjement for friluftsliv.

- Da dronningen fylte 60 år dro hun en hel gjeng med kongelige opp på en norsk fjellhylle. Hvem andre gjør slikt? sier hun.

Arnøy sin glede for stein og dens skjønnhet, mener hun at hun deler med dronning Sonja. Derfor gir hun dronningen en personlige gave.

Trist gavebord

- Til kong Haralds 70-årsdag viste de bilder av gavebordet. Det var direkte vondt å

se på. Det var nesten ikke én gave der som det lå noe som helst omtanke bak. Det var vinflasker og andre gaver som lignet firmagaver. Rett og slett bare tull. Alle tenker nok

at de kongelige har nok,

men det er ikke alt som kan kjøpes. Personlig synes jeg en fin stein er mer å glede seg over enn alt mulig i gull og sølv, sier Arnøy..

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE