Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Papirutgaven kommer torsdag

Papirutgaven kommer torsdag

Fra og med denne uken kommer Solabladet ut på papir torsdager. – Men totalt sett vil abonnentene få mer redaksjonelt stoff enn før omleggingen, sier redaktør og daglig leder, Bernt Eirik Rød

Fra og med denne uken kommer Solabladet ut på papir hver torsdag.

Tekst:

Publisert:

– Nå skal trofaste lesere slippe å subsidiere tilgangen til dem som leser Solabladet gratis på nett, sier redaktør og daglig leder, Bernt Eirik Rød.

Fra og med torsdag denne uken vil bare abonnenter få full tilgang til Solabladet på alle plattformer; én papirutgave hver torsdag, e-avis og tilgang til redaksjonelle saker på solabladet.no.

Solabladet har lagt om til én fyldig papiravis i uken, samt hyppigere oppdateringer på nett hver dag.

– Totalt sett skal leserne få mer innhold enn før omleggingen. Antall avissider vil ligge på samme nivå som tidligere. Vi slår sammen tirsdags- og torsdagsavisen til én fyldig avis som kommer ut hver torsdag, sier Rød.

Tilpasser produktet

En viktig årsak til at Solabladet legger om, er et ønske om å tilpasse seg den nye mediehverdagen. Dette innebærer en større digital satsing.

– Vi merker høyere forventninger blant lesere når det gjelder oppdateringer på nett. Etter at vi presenterte omleggingen har vi fått henvendelser fra lesere som ikke leser oss på nett og som er bekymret for at de skal gå glipp av nyheter. Det er viktig for meg å understreke at lesere som kun sverger til papiravisen ikke vil få mindre innhold etter omleggingen. De skal fremdeles ha tilgang til de samme nyhetene, sier Rød og trekker frem et eksempel:

– Skjer det en større ulykke en torsdag ettermiddag vil denne dekkes fyldig på nett. Nyheten vil også være tilgjengelig i den påfølgende papiravisa, men vi vil presentere den på en annen måte, sier Rød.

Gratispassasjerene taper

Ifølge Rød er det kun én gruppe som vil oppleve at de får mindre enn i dag: Gratispassasjerene.

– Fra og med 20. februar vil Solabladet bli eksklusivt for abonnentene. Vi mener at tiden for gratispassasjerene er over. Vi mener også det er feil at trofaste abonnenter som betaler for det journalistiske innholdet, skal subsidiere tilgangen til dem som ikke er med og betaler, sier Rød.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!