Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Derfor stod Alice Frantzen frem:

– Poenget mitt var å skape en debatt

– Poenget mitt var å skape en debatt

Alice Frantzen måtte tåle hard kritikk etter at hun sa sin mening om garderobedeling for førsteklassinger på Dysjaland skule. FOTO: Trine Barka Højmark/privat

Les mor Alice Frantzens innlegg om hvorfor hun sa sin mening om at førsteklassinger av samme kjønn deler dusj på Dysjaland skule.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2016 kl 14:54

Saken om at gutter og jenter i 1. klasse på Dysjaland skule dusjer sammen før svømmetimen har fått massiv oppmerksomhet i både Norge, Sverige og Danmark etter at Solabladet skrev om det onsdag. For mor Alice Frantzen har saken vært overveldene og hun har måttet tåle beinhard kritikk i sosiale medier.

Hun ønsker nå å forklare seg mer utdypende om hvorfor hun stod frem og har sendt følgende innlegg til Solabladet. Innlegget har hun også publisert på bloggen sin:

"Jeg ønsket en debatt som kom i Solabladet. Jeg ville egentlig ha fått ut mer åpne spørsmål enn at min mening skulle bli så sterk. Men jeg valgte å dele min mening.

Telefonen sluttet ikke å ringe i går. Avis på avis ønsket en del av dette. Noe jeg ikke hadde forventet. At det skulle bli oppslag i hele Norge var veldig overveldende.

Reaksjonene var sterke og mange hadde helt motsatt mening enn meg. Det respekterer jeg. Alle har lov til å ha en mening. Men konstruktive meninger synes jeg det burde vært mer av, og ikke masse useriøst. Det er tøft å få så mye kritikk.

For meg virker det som at mange ikke helt åpner øynene. Barn er eksperter på mobbing og ikke minst dømming.

Det er ikke alle som bryr seg om å vise seg naken, og det er kjempeflott. Men det er også de som kvier seg for å kle av seg. Og da forstår jeg virkelig ikke at dette skal være nødvendig. Hvorfor ikke bare ha rene jente- og guttegarderober? Når det er det som faktisk er normalt? Hva er forskjell på en førsteklassing og en andreklassing?

Jeg har tatt praten opp med min datter og fikk det jeg forventet ville komme. Hun ønsker ikke å dele garderobe med guttene. Hun fortalte også hvorfor, men jeg skal ikke begrunne det. Hun har rett til å holde meningen sin for seg selv. En 6-7 åring kan ikke stå til ansvar for dette. Det er vi voksne som skal gjøre det.

Å at avisene legger ut om at barn i den alderen ikke ligger med hverandre er å spore helt av temaet. Det er å hive bensin på bålet. Mange mener at vi skal naturliggjøre dette, og viser til at mange springer rundt på stranden nakne. Ja, det er det mange som gjør, men det er i en helt annen alder. Min datter hadde aldri turt å gjøre det.

Min mening er at skillet går ved barnehage. Når man begynner på skolen så vokser barna og de blir fort opptatt av kropp.

Jeg ønsker på ingen måte å ta noen. Verken skolen eller rektor. Han er en kjempedyktig rektor som har gjort masse godt for elevene sine! Poenget mitt var å skape en debatt."LES: Rektor gir ikke etter for press

LES OGSÅ: – Vi fikk aldri sjansen til å si hva vi mente om dusjingen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!