Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politiet øver på utrykning

Politiet øver på utrykning

 

Har du sett uvanlig mye blålys i Sola den siste tiden? Det har en naturlig forklaring.

Tekst:

Publisert:

– Det er rett og slett studenter som er i praksis og har opplæring i utrykningskjøring, forklarer Kjell Klepp, politiførstebetjent ved Sola lensmannskontor.

For tiden er 48 studenter i praksis ved Rogaland politidistrikt. Som et ledd av utdanningen må studentene gjennom to uker med politiutrykning med påfølgende eksamen.

Solabladet ligger strategisk plassert i Solakrossen og har de siste ukene merket en pågang av politibiler, spesielt med blålys og sirener, komme fykende forbi.

Sola en del av eksamensruten

Av de 48 praksisstudentene skal hele 36 av dem øve på utrykning, noe som vil bety mer blålys og sirener de neste ukene.

– Eksamensrutene går gjennom Sola og derfor blir nok dette området ekstra belastet. Vi har til sammen fire biler som er ute og kjører med tre studenter i hver bil som har kjørt i fire uker allerede. Nå holder vi på med de to siste ukene, så neste fredag er vi ferdige, forteller Klepp.

Selv om praksisstudentene i realiteten skal være ferdig neste fredag, da det er avslutning på eksamen, er det ikke alle som står på eksamen.

– Opptre som normalt

Derfor må Solabuen belage seg på en ny runde med blålys og sirener første uken i desember, altså uke 49.

Klepp oppfordrer publikum til å følge nøye med i speilene og opptre som normalt ved utrykning.

– Vi har mange som lurer på hva som foregår og derfor er det viktig at vi får oppfordret alle til å følge med og ta hensyn til utrykningen. Vi ønsker at publikum skal være med å legge til rette for at dette skal gå smertefritt for seg, så skal vi passe på at vi spiller på lag med publikum og gjør oss godt synlige.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!