Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politisk begeistring for 41-bussen

Politisk begeistring for 41-bussen

FOTO: Arkivfoto

- Endelig får vi i Sørabygda et bedre busstilbud, sier Janne Stangeland Rege (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2014 kl 22:29

Tirsdag behandlet kommuneplanutvalget et forslag om ruteendringer på buss nummer 41. Det begeistret politikerne.

- Flott dere tok initiativ og at det satt gode sørabygdinger i denne gruppen som har jobbet med dette. Rutetilbudet blir nå bedre, men det er ennå ikke fullgodt, sier Høyre-politiker og sørabygding, Janne Stangeland Rege.

Hun sier hun håper flere nå vil ta bussen og at det kommer et enda bedre tilbud etter hvert.

Varaordfører og KrF-politiker Jan Sigve Tjelta er en av tre bosatt i Sola sør som har vært med Kolumbus på å utforme det nye rutetilbudet.

- Fylkeskommunen fikk statlige midler i kategorien "styrking av busstilbudet i grissgrente strøk". Jeg vet ikke om sola sør kan kalles grissgrent, men det er i alle fall det når det gjelder kollektivtransport, sier han.

Tjelta sier det var mange hensyn å ta når ruteendringen skulle lages,

- Oppi alt dette endret rute 9 seg, og vi måtte forholde oss til mange korresponderende busser. Også billettløsningen var en utfordring når det gjelder bestillingsrutene som skal kjøres med taxi. Vi kan jo ikke ha busskortleser i alle taxiene, bemerker Tjelta.

Rutendringen som nå er enstemmig vedtatt av solapolitikerne, innebærer flere bussavganger om kveldene i hverdagene, samt bestillingsruter om lørdagene. I dag har 41-bussen kun to avganger på kveldstid i ukedagene og ingen busser i helgene. Samtidig skal bussen nå kjøre direkte mellom Solakrossen og Sandesletta til Tjelta uten å kjøre sløyfen over Sola kirke og Sola Strand Hotel. Det kutter ruten med ti minutter.

- Vi er kjempefornøyd med bedre løsninger og en styrking av busstilbudet i sør. Nå har sørabygdingene en gyllen mulighet til å ta bussen, så de bør bruke tilbudet. Jo flere som bruker bussen, jo bedre argumenter har vi til også å få en søndagsbuss, sier Siv-Len Strandskog (Ap).

Ruteendringene skal seinest tre i kraft i sommer, men det er også en mulighet for at de nye rutene er i drift allerede i april.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!