Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Teknisk feil skapte forsinkelser:

Problemet er løst

Problemet er løst

Illustrasjonsfoto FOTO: Geir Arne Løland

Avinor meldte tirsdag formiddag at luftrommet over Vestlandet var stengt grunnet tekniske problemer ved Stavanger Lufthavn Sola. Like over klokken halv to melder Avinor at problemer er løst, og at trafikken vil normaliseres utover dagen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2016 kl 13:44

De tekniske problemer som har forårsaket forsinkelser ved Stavanger Lufthavn Sola tirsdag formiddag er nå løst. Det melder Avinor i en ny pressemelding.

- Grunnet tekniske problemer ble luftrommet over Vestlandet stengt tirsdag formiddag. Den tekniske feilen er nå rettet, og trafikken vil normaliseres utover dagen, heter det i pressemeldingen.

Tekniske problemer førte til forsinkelser

I 11-tiden tirsdag opplyste Avinor om at luftrommet over Vestlandet var besluttet stengt som følger av dataproblemer i kontrollsentralen. Like før klokken 12 fredag opplyses det på flyplassens Facebook-side at trafikken vil starte opp med redusert kapasitet frem til feilen er fullstendig rettet.

Flytrafikken ble gjenopprettet med redusert kapasitet, og me uvisshet om når trafikken ville normaliseres.

- Vi har alle våre beste ressurser i full sving for å avdekke feilen og deretter utbedre den, men kan ikke gi noe estimat for øyeblikket, uttalte direktør for underveistjenester i Avinor Flysikring, Jan-Gunnar Pedersen i en pressemelding som Avinor publiserte ved 13-tiden tirsdag.

I pressemeldingen forklarer Pedersen at kontrollrutinene raskt fanget opp at noe var galt, og at de av sikkerhetshensyn valgte å stenge luftrommet.

- Heldigvis har vi gode kontrollrutiner som gjorde at vi stanset flytrafikken med en gang feilen ble oppdaget. Vi kan ikke gå på kompromiss med flysikkerheten, og hadde ikke noe annet valg enn å stenge luftrommet, sier han i pressemeldingen.

I samme pressemelding oppfordres passasjerer til å møte som planlagt, og til å følge med på informasjonen som gis av de respektive flyselskapene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!