Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpen dag på Storevarden skole:

Prøvde å slå faren i sjakk

Prøvde å slå faren i sjakk

Lørdag arrangerte Storevarden skole Åpen dag der foreldre fikk se hva elevene drev med på skolen. Her prøver Robert Vikeså prøver å slå Torjus Kloster Vikeså i sjakk, mens kameraten Trond Lauvvik følger nøye med. FOTO: Trine Barka Højmark

Det var fullt hus da Storevarden skole inviterte foreldre og elever til aktiviteter på skolen lørdag formiddag. Torjus Kloster Vikeså var opptatt med å slå faren i sjakk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2015 kl 14:08

I gangene på Storevarden skole er det fullt av folk, både store og små. Skolen har invitert til sin årlige Åpen dag og da møter hele familien opp. Dagen er obligatorisk for alle elevene og de sørger for ulike aktiviteter for de som kommer på besøk.

I ett av klasserommene sitter Torjus Kloster Vikeså og spiller sjakk med faren Robert Vikeså. Han er konsentrert og prøver å slå faren i sjakk.

– Jeg tror han minste har litt mer trening i dette enn meg, innrømmer faren.

I et annet klasserom holder Victoria E. Børtveit på å lage et bokmerke. Hun er konsentrert da hun klipper ut de ulike fasongene i farget papir, mens faren sitter bak og ser på.

– Det er mye kjekkere å være på skolen på en lørdag enn en vanlig dag. Og så er det kjekt å vise hvordan vi har det, sier hun, mens faren kan legge til at de har vært på åpen dag mange ganger, da Victoria har to søsken.

Se bildet større

Victoria E. Børtveit lager et bokmerke i et av klasserommene. FOTO: Trine Barka Højmark

Lærte foreldrene å danse

Noen som ikke syntes det var så kjekt at Åpen dag var på en lørdag var Emilia Berge Håland.

– Det er en kjempe kjekk dag, men jeg synes det kunne vært på en vanlig skoledag, sier hun.

Emilia spiller fire på rad med faren Bård Håland og faren blir så distrahert av Solabladet at Emilia vinner.

– Dette har blitt en tradisjon nå og veldig kjekt. Emilia har en bror som har gått på Storevarden og jeg har selv jobbet her, så vi har vært på dette arrangementet i mange år, sier Bård.

Se bildet større

Emilia Berge Håland synes Åpen dag er kjekt, men mener det burde vært på en ukedag. FOTO: Trine Barka Højmark

Målet med Åpen dag er å markedsføre skolen og vise foreldrene hva elevene driver med.

– Det store fellesarrangementet i dag var «Bli med»-dansen hvor både foreldre og elever danset. Da hadde elevene fått i lekse å lære dansen til foreldrene, forteller rektor Tor Egil Gryte.

Dagen startet med vanlig undervisning for elevene, hvor foreldrene kunne bli med. Deretter ble det aktiviteter i klasserommene som klassene selv hadde stelt i stand og det var selvsagt salg av kaffe, pølser og kake i kafeen.

– Og så har vi loddsalg der inntekten går til barnehjemmet Arken. Noen prøver for 20. året på råd å vinne fruktkurven, sier Gryte.

Hele familien på besøk

Se bildet større

Hele familien ble med Frøya Sophia Renaa på Åpen dag. Her blir hun tatt bilde av med lillesøsteren Ingrid Isabell. FOTO: Trine Barka Højmark

Åpen dag har vært en tradisjon på Storevarden siden skolen var ny. Det begynte som et arrangement på en vanlig ukedag, men for tolv-tretten år siden ble det flyttet til lørdagen før høstferien.

– Det var mer vellykket etter at det ble arrangert i helgen. Da hadde folk bedre tid til å komme innom, sier rektoren.

Han har også lagt merke til at det er mange tidligere elever som kommer innom og det synes han er positivt.

Nede i kafeen er det full rulle. Det er få ledige plasser ved bordene og køen er lang for å få seg en matbit. Oppe i et av klasserommene har Frøya Sophia Renaa fått med seg hele familien på Åpen dag. Storesøster Maria Renaa Mjønes er på besøk fra Oslo, mens bestemoren har flydd helt fra Trondheim.

Akkurat passer hun på lillesøster Ingrid Isabell mens hun får ansiktsmaling. Familie medlemmene står rundt og tar bilder av dem.

– Det er kjekt at det skjer noe slikt som dette og da må vi jo være med, sier Maria.

Se bildet større

Det var fullt hus da Storevarden skole arrangerte åpen dag og kafeen var spesielt populær. FOTO: Trine Barka Højmark

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!