Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reagerer på antall elevpermisjoner

Reagerer på antall elevpermisjoner

Stadig flere foreldre søker om å ta barna sine ut av skolene utenom skolenes ferier. – En pedagogisk utfordring, mener skolesjefen i Sola. FOTO: Helene Pahr-Iversen

– Vi ønsker mer informasjon om alle søknadene om elevpermisjoner, sier Kirsten Lode (H).

Tekst:

Publisert:

I fjor fikk kommunen inn nesten 1100 søknader om elevpermisjon. 1007 av disse søknadene gjaldt permisjon fra skolen mellom en til fem dager. Det er en oppgang fra 2012. Det er derimot en nedgang i antall permisjoner lengre enn fem dager, men en svak oppgang i det totale antall søknader.

Antall søknader om elevpermisjon er fortsatt mange, og de bekymrer politikerne. Sola Høyre ønsker å vite mer om søknadene.

– Vi reagerer på de mange elevpermisjonene, sier gruppeleder i Sola Høyre, Kirsten Lode.

Skolesjef John Askeland mener de mange elevpermisjonene både er en pedagogisk utfordring og arbeidskrevende for skolens ansatte.

– Men likevel vurderes alle søknader i forhold til forsvarlighet så langt som råd er, sier han.

Torsdag presenterte han tallene på elevpermisjoner for 2013 for politikerne i utvalg for oppvekst. Samtlige som søkte om å ta barna ut av skolen i inntil fem dager fikk dette innvilget. Kun én søknad om permisjon i inntil ti dager ble avvist, mens alle søknader om permisjoner utover ti dager ble avvist.

Flere rektorer i solaskolen har uttrykt at den økende trenden med å ta elevene ut av skolen utenom skolens ferier er en utfordring. Likevel har det så langt ikke blitt gjort noen skjerpinger i reglementet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!