Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rekordmange skal løpe hundredelsmaraton

Rekordmange skal løpe hundredelsmaraton

Rundt 300 barn deltok under fjorårets løp. I år blir det enda fler. FOTO: Charlotte Mæland

Over 370 barn skal spurte 421,95 meter gjennom Solakrossen lørdag.

Tekst:

Publisert:

– Det er helt fantastisk kjekt at så mange unger vil være med, sier arrangør Monica Myrland Oliversen.

For sjette året på rad arrangeres det hundredelsmaraton i Sola sentrum for alle barn mellom tre og tolv år.

Da blir det satt opp en løype på 421,95 meter (noe som tilsvarer en hundredel av en ekte maraton) i Solakrossen, og barna løper sammen i ulike aldersklasser. I skrivende stund har over 370 barn meldt seg på.

– Aldri før har vi hatt med så mange. Det blir nok enda flere siden mange pleier å melde seg på i siste liten, sier Oliversen.

Økning hvert år

Tradisjonen med hundredelsmaraton ble satt i gang da det ble arrangert NM i halvmaraton i Sola i 2010. Ideen kom fra Einar Søndeland og tidligere Solabladet-redaktør Hilde Garlid.

– De ville lage en egen greie for barna. Det var bare rundt 20 unger med den første gangen, men det har økt voldsomt for hvert år, sier Oliversen fornøyd.

At barnemaratonen har blitt en stor greie for mange barn er hun ikke i tvil om.

– Folk kommer uansett vær og vind. Det har til og med vært unger som har løpt med feber, sier hun.

Se bildet større

Her varmes det opp før løpet sammen med håndballjenter fra elitelaget. FOTO: Charlotte Mæland

Ny klasse

Det er Solabladet og Sola Sport & Fritid, som står bak arrangeringen av årets løp, og Oliversen tror lørdagens hundredelsmaraton blir den beste noensinne.

– Vi pleier alltid å sende ut en undersøkelse i etterkant av maratonen for å finne ut hva vi kan gjøre bedre, og tar til oss innspillene vi får for at det skal bli så bra som mulig, sier hun.

På bakgrunn av fjorårets tilbakemeldinger blir det i år en «åpen klasse», hvor personer med spesielle behov kan få være med på hundredelsmaratonen.

– De kan løpe enten med eller uten ledsager, og det er ingen aldersgrense for hvem som kan være med i denne klassen, sier Oliversen.

Hun opplyser også om at de andre aldersklassene blir delt inn i puljer, siden det er rekordmange deltakere i år. For de som vil være med, men som ennå ikke har meldt seg på begynner det å haste.

– Siste frist for påmelding er torsdag kveld, sier Oliversen.

Brannbilen kommer

Utenom selve hundredelsmaratonen blir det også andre ting som skjer i sentrum på lørdag. Brannvesenet kommer med brannbil, så lenge de ikke må ut på en utrykning.

4H skal ha med potter og frø og la barna plante sin egen solsikke ved handelslaget. Det blir også satt opp en egen «selfie-boks», Håland og Dysjaland skulekorps kommer for å spille, og utenfor Helgø-bygget blir det hoppeslott og tegnebord.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!