Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ressursgruppene får ting til å skje

– Ressursgruppene får ting til å skje

 

David Ottesen mener samarbeidet med næringsforeningen er helt avgjørende for Risavika havn.

Tekst:

Publisert:

– Den ressursen vi har i næringsforeningen kan ikke betales. Det vil dere merke, sier han til medlemmene i Sola sentrumsforening som nå samarbeider med Næringsforeningen i Stavanger-regionen om en ressursgruppe for Sola.

Strategisk viktig

Det samme samarbeidet inngikk også Risavika for flere år siden. I dag er denne ressursgruppen både en aktiv og modig aktør i både nærings- og samfunnsspørsmål. En gang i året arrangerer ressursgruppen Risavikadagen, som er åpen for alle, der strategisk viktige saker for Risavika og området rundt tas opp. Hit kommer både lokalpolitikere så vel som fylkespolitikere og stortingspolitikere.

– Under Risavikadagen i oktober i fjor kom til og med Ketil Solvik-Olsen for å snakke, og det var bare to uker etter at han ble statsråd. Han mente det var så viktig å være hos oss at han til og med mistet flyet sitt hjem, forteller David Ottesen.

Transportkorridor Vest

Infrastruktur har vært en av hovedsakene for ressursgruppa for Risavika. Veinettet til og fra Risavika er ikke dimensjonert for veksten, og både biler, busser og tungtransport står i den samme lange køen.

– I 2011 kom det vi hadde ventet på: Fylkeskommunen og Vegvesenet sin løsning, som er Transportkorridor Vest. Vi var i himmelen, helt til noen av oss stilte det dumme spørsmålet: Når skal veien bygges, minnes Ottesen.

Konkurrenter og 
samarbeidspartnere

Etter dette møtet viste ressursgruppen tydelig hva som bor i den. Folk ble kontaktet, nettverkene brukt og samtaler igangsatt for å få fart på transportkorridoren. Vegvesenet sitt svar om at det ikke var penger til planlegging før Jærenpakke 2-vedtak i 2016 var uakseptabelt. Derfor samlet Risavika-aktørene inn penger til planlegging, og har med det fremskyndet veiåpningen med minst fem år.

– Dette skjedde fordi vi samarbeidet i ressursgruppen med et felles mål som er utrolig viktig for oss. Det sitter 16 bedrifter i 
ressursgruppen, og flere av dem er innbitte konkurrenter i det daglige. Men i denne gruppen samarbeider vi og jobber målrettet. Vi stiller oss to spørsmål: Hva må til for at vi skal bli bedre der vi er, og hva er det som hindrer oss? Dette er hva ressursgruppen skal jobbe med, sier Ottesen.

Han mener ressursgruppa for Sola vil merke hvilken tyngde og autoritet de nå får på grunn av samarbeidet med næringsforeningen.

– Når næringsforeningen inviterer til møter, kommer folk. Og da skjer ting, legger han til.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!