Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Så hunden sin bli skutt av bonde på Hellestø

Så hunden sin bli skutt av bonde på Hellestø

Ole Stangeland sammen med hunden Tønes som ble skutt og drept søndag. Ifølge eierne var hunden godt dressert og ingen trussel mot sauene på Hellestø. FOTO: Privat

- Det var helt forferdelig, sier hundeier Ole Stangeland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.08.2014 kl 21:30

En bonde og grunneier på Hellestø skjøt og drepte en 13 måneder gammel hund på Hellestø søndag.
Eieren av hunden skal ha vært på vei for å fiske da bonden kom kjørende mot dem bevæpnet med hagle. Bonden skal ha skutt hunden to ganger, og den døde på stedet.
Ifølge Ole Stangeland, som eier den ett år gamle hunden Tønes, sto bonden 15 meter i fra dem da han skjøt uten varsel to ganger, først i hundens ben og etterpå i magen.

I sjokk

Eieren uttaler at han er i sjokk over hendelsen, og at hunden ikke gjorde noe annet enn å holde seg ved siden av eieren sin.
- Dette var en forferdelig opplevelse, sier Ole Stangeland, som er eier av hunden.

Bonden sier han forsvarer sauene sine og mener at hunden utgjorde en trussel mot dem. Han mener han var i sin fulle rett til å drepe hunden.
- Jeg tar ansvar for sauene mine som ikke kan forsvare seg selv, og jeg skyter igjen om jeg må, sier bonde Egil Hellestø til Rogalands Avis.

Anmelder hverandre

Bonden er nå politianmeldt for å ha skutt hunden. Bonden har på sin side politianmeldt hundeeieren. Dagen etter hunden ble skutt oppdaget bonden at ett av lammene hans var omkommet. Han mener hunden bærer skylden for det. Eieren av den døde hunden mener det ikke stemmer og at hunden ikke løp etter sauene.

Båndtvang

Det er båndtvang på alle andre offentlige steder hele året, med unntak av Hellestøstranden i perioden 1. november til 31. mars. I tillegg er det lov tre dager i uken å gå med hund uten bånd på Hellestøstranden og Bybergsanden mellom 21. august og 31. mars.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!