Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Samarbeid er nøkkelen

– Samarbeid er nøkkelen

 

– Næringslivet rundt oss må skumme fløten av den veksten vi har på fly-
plassen, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2014 kl 10:33

Lufthavnsjef ved Stavanger lufthavn, Sola, Leif Anker Lorentzen, var en av innleggsholderne under næringsforeningens og sentrumsforeningens møte tirsdag.

– Flyplassen tiltrekker seg mye spesialkompetanse. I umiddelbar nærhet er det boliger og boligutbygging, næringslivet på Forus og et sentrum. Solakrossen er handlesenteret som ligger midt i alt dette, sier lufthavnsjefen.

Et speilbilde på suksess

Han mener det gir sentrum store muligheter, og at flyplassens vekst kan generere mye til regionen og sine omgivelser.

– Lufthavnen er en forutsetning for regionens vekst. Vi har opplevd en betydelig vekst de siste årene, og det er et speilbilde på en region som lykkes, mener Lorentzen.

Ekstrem vekst

Fra 2010 til 2013 økte antall passasjerer på utenriksreiser med svimlende 47 prosent. Økningen på innenlandsreiser er på drøye 15 prosent i samme tidsperiode.

– Vi har i tillegg fått en rekke nye ruter, og det er viktig. Næringslivet er førsteprioritet hos oss, og med de nye rutene kan næringslivet her få letter tilgang til å møte næringsliv på nye steder, sier han.

Midt i matfatet

Lorentzen påpeker at flyplassens primære oppgave er å ha kapasitet til den betydelige veksten som prognosene viser de neste tiårene.

– Allerede nå har vi underkapasitet på enkelte områder, blant annet parkeringsplasser, antall gater og banekapasiteten. Vi er i gang med å bygge ut, og det må vi fortsette med. De neste fire årene investerer vi for mellom 200 og 300 millioner kroner årlig, forteller Leif Anker Lorentzen.

Veksten regionen opplever og som flyplassen tilrettelegger for, er vel verdt å skumme fløten av for næringslivet i Sola.

– Solakrossen ligger midt i dette. Vi er som et matfat som omgivelsene kan ta for seg av. Derfor er samarbeid så viktig for å lykkes, mener han.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!