Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

VALG 2015:

Samler seg i spenning

Samler seg i spenning

Linda Hetland og Mildrid Heimvik ved politisk sekretariat får en travel kveld når stemmene skal telles opp. FOTO: Arkivfoto

Slik blir stemme-kvelden i Sola

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2015 kl 16:23

Klokken 21 stenger dørene til valglokalene. Da skal stemmene grovsorteres før de fraktes til rådhuset.

Der styrer politisk sekretariat fintellingen.

- Det blir en travel kveld, sier leder for sekretariatet, Mildrid Heimvik.

Lang valgkamp nesten over

Allerede mandag morgen råder en småhektisk stemning på rådhuset. Ordfører Ole Ueland skal selv ut for å stemme. Det gjør han på Grannes, der han hører hjemme.

Partiene har gjort det de kan disse ukene og månedene før denne dagen. Ifølge ordføreren føles det godt å vite at de har gjort hva de kan i valgkampen.

For fire år siden gjorde Høyre sitt beste valg på over 30 år. Hvordan det går denne gangen blir kjent sent i kveld, da alle stemmene er opptelt.

Valgvakene

Etter at valglokalene er stengt begynner forhåndsstemmene å tikke inn. Resultatene av denne er det første som foreligger.

Mens tellingen fra valgdagen pågår samler partiene seg til valgvaker. Mange velger å holde dette hjemme hos en av kandidatene, mens andre samler seg på offentlige steder. Valgstyret, som består av formannskapspolitikerne, vil delvis være på rådhuset. Her blir det også satt opp storskjerm der resultatene publiseres etter hvert som de kommer inn.

Valgresultatene

Personstemmene og og kryss på listene blir finlest først tirsdag. I løpet av de neste dagene blir det klart hvem som får sitte i kommunestyret de neste fire årene. Like etter valget starter også konsolideringssamtalene. Høyre, som ble valgets klare vinner i 2011, valgte å samarbeide med Venstre og KrF. De siste årene har de tre også samarbeidet med Frp, Tanangerlisten og Pensjonistpartiet i budsjettforhandlingene.

Solabladet følger valgkvelden

Solabladet dekker valgkampen utover kvelden med resultater fra forhåndsstemmene og fra valgdagen. Vi vil også være til stede på valgvaker der vi lodder stemningen blant politikerne etter hvert som stemmene kommer inn.

Følg med på solabladet.no i kveld for å få med deg valgresultatene i Sola.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!