Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS kommer oftest på tiden

SAS kommer oftest på tiden

SAS er det mest punktlige flyselskapet som flyr fra Sola.

Tall fra Dohop viser at SAS er det punktligste flyselskapet på Stavanger lufthavn Sola, men de har samtidig flest innstilte avganger

Tekst:

Publisert:

Flysøkemotoren Dohop har sett på punktligheten til flere av de store flyselskapene ved Stavanger lutfhavn Sola i september. Disse tallene viser at SAS er det mest punktlige flyselskapet som flyr til og fra Sola.

SAS har en punktlighet på 97 prosent ved både avgang og ankomst. Det er samtidig dette selskapet som har hatt flest innstilte fly. I september innstilte SAS 46 fly, og 24 av disse ble innstilt ved avgang.

KLM er minst punktlige

Totalt var det 59 flyavganger som ble innstilt i september ved Stavanger lufthavn Sola. Norwegian innstilte åtte fly, KLM fire, mens Widerøe bare måtte innstille ett fly. Dette har trolig sammenheng med hvor mange flyavganger disse selskapene har fra Sola.

KLM er det minst punktlige flyselskapet som fly fra Sola. Med en punktlighet på 90 prosent, både Norwegian og Widerøe slår dette. Totalt var det rundt 2.500 flyavganger fra Stavanger lufthavn Sola i september. Og gjennomsnittlig hadde flyene en punktlighet på 94 prosent ved avgang og 92 prosent ved ankomst. SAS hadde over 1.200 landinger på Sola i september.

Lengst ventetid på SAS-fly

Selv om SAS er prosentvis det mest punktlige flyselskapet slår Widerøe dem på antall minutter flyet er forsinket. Det er altså lengre ventetid på SAS-fly når de først er forsinket. Når Widerøe-flyene var forsinket ved avgang var det i gjennomsnitt med 35,7 minutter. SAS har derimot et gjennomsnitt på 69 minutter forsinkelse på avganger fra Sola. Men på ankomst er de bedre med et gjennomsnitt på 34,88 minutters forsinkelse. På forsinkelser ved ankomst er KLM verst med over 70 minutters forsinkelse i gjennomsnitt.

Dohop har hentet disse tallene fra Avinor og har tatt hensyn til at en flygning ansees som forsinket dersom den er mer enn 15 minutter forsinket. Det er bare flyselskaper som har mer enn 100 flygninger per måned fra Sola, som er tatt med i denne rapporten.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!