Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seks manglet belte

Og en ble avskiltet etter manglende EU-kontroll

Seks manglet belte

Seks bilister av 310 kontrollerte manglet bilbelte da de kjørte på Tanangervegen i dag. FOTO: Illustrasjonsfoto

Statens vegvesen sjekket i dag om bilister på Tanangervegen og Flyplassvegen brukte bilbelte. De oppdaget samtidig bilførere som også manglet andre ting enn belte.

Tekst:

Publisert:

Fra klokken ni til klokken elleve i dag hadde Statens vegvesen bilbeltekontroll ved Tanangervegen og flyttet seg til Flyplassvegen like etterpå hvor de stod i rundt en halvtime.

310 biler ble sjekket og av disse var det seks bilister som ble tatt uten bilbelte.

To avskiltinger

To kjøretøy ble avskiltet under kontrollene i Sola. Den ene manglet EU-godkjenning og skulle egentlig hatt bilen på kontroll innen november i fjor.

- Bilen ble derfor avskiltet med en gang, forteller Cato Roland i Statens vegvesen.

Den andre bilen som ble avskiltet var en bil som var blitt lånt av en bilforhandler i distriktet, fordi føreren lurte på om han skulle kjøpe den.

- I en slik lånt bil skal det ligge ved en kjøreseddel. Denne var imidlertid ikke korrekt utfylt. Vi opplever mye misbruk av årsprøveskiltene som vi låner ut til bilforhandlere. Derfor er det viktig at kjøreseddelen er korrekt utfylt, sier Roland.

Han tok derfor saken i egne hender og ringte bilforhandleren og ba dem komme med en ny og korrekt utfylt kjøreseddel. Inntil de gjorde det fikk ikke bilføreren som hadde lånt bilen, lov til å kjøre videre.

- Etter hvert kom de med ny kjøreseddel, men denne var heller ikke korrekt utfylt. Og når de ikke kan dette her, så valgte vi å ta skiltene våre tilbake, sier Roland.

Ugyldig legeattest

Vegvesenet stoppet også en eldre herremann som ikke hadde førerkort eller legeattest med seg. Mannen var 78 år og i fjor trådte det i kraft en ny forskrift som sier at alle over 75 år må få helseattest for å kunne kjøre bil og må få nytt førerkort sammen med legeattesten.

- Mannen sa derimot at han hadde en helseattest hjemme og han bodde rett i nærheten. Vi kjørte derfor hjem til ham og fant helseattesten. Det viste seg derimot at dette var en gammel type helseattest. Så da prøvde vi å ringe legen hans for å gi beskjed om dette, men legen tok ikke telefonen, så da kjørte vi ned til legesenteret, forteller Roland.

Legen ble da orientert om at denne typen legeattest ikke lenger var gyldig og den 78 år gamle mannen fikk en ny og korrekt attest. Mannen må imidlertid oppsøke vegvesenet for å få nytt førerkort.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!