Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjekk hva spurvene har gjort med singelen til Barbro

 Sjekk hva spurvene har gjort med singelen til Barbro

Barbro Lydersen Fivelstad fikk seg en overraskelse da hun gikk ut i hagen i går. Frøene som var blitt brukt til fuglemat hadde spiret. FOTO: Privat

Barbro Lydersen Fivelstad skulle bare mate fuglene, men fikk en hel hage full solsikkespirer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2015 kl 07:01

Hvert år fyller Barbro Lydersen Fivelstad fuglemateren med frø til spurvene. Den henger på terrassen i andre etasje på huset på Kjelsberg og hun kan sitte og kikke på fuglene som spiser.

– Det har vært mye spurver i år og de er grådige. De kaster ned mye frø på bakken. I år ville jeg være føre var og la derfor en presenning over solsengene under terrassen. Jeg tenkte da at den ville fange opp frøene som falt gjennom sprekkene i terrassen, sier hun.

Men slik gikk det ikke.

Fuglene plantet i hagen

Se bildet større

Spurvene kaster fra seg mange frø og hagen til Barbro Lydersen Fivelstad er nå full av solsikkefrø - og spirer. FOTO: Privat

På grunn av mye vind har frøene blåst av gårde og havnet ned i singelen nedenfor terrassen. Da Lydersen Fivelstad skulle ut for å rydde litt i solsengene i går fikk hun seg en overraskelse.

– Her hadde frøene jammen meg begynt å spire. Det var mange grønne spirer i hele den hvite singelen. Vi har 30 kvadratmeter med singel som vi har lagt for å skape litt sydenstemning i hagen. Og nå er den full av spirer, sier hun.

Hun syntes dette var svært morsomt og la ut bilde av spirene på Facebook.

– Jeg fikk mage spørsmål om hva jeg egentlig holder på med. Men jeg har jo ikke sådd noe - det er fuglene, sier hun og ler.

Hjalp ikke å være føre var

Se bildet større

Her oppe henger fuglemateren - men mange frø har havnet et annet sted enn i magen til spurvene. FOTO: Privat

Lydersen Fivelstad har fuglemat på terrassen hvert år, men har aldri endt opp med nye vekster i hagen av den grunn.

– Og nå passet jeg jo på å legge presenning under for å fange opp frøene fuglene kastet fra seg. Men det hjelper jo ikke i denne vinden, sier hun.

Hun tror kanskje det kan ha vært en drivhuseffekt og at frøene som kom seg under presenningen har ligget godt. Og så har det heller ikke vært så kaldt denne desembermåneden, så da har de hatt det godt og varmt.

– Det er jo bare singel her, ikke noe jord - men likevel spirer det. Det er fantastisk, sier Lydersen Fivelstad.

Kan komme flere spirer

Se bildet større

Det er nå fullt av solsikkespirer i hagen til Barbro Lydersen Fivelstad. FOTO: Privat

Lydersen Fivelstad trodde fuglene bare kastet fra seg frø de allerede hadde spist, men slik virker det ikke.

– Jeg trodde ikke det var mulig, sier hun.

Hun har likevel ikke sluttet å mate fuglene, og har nylig fylt på fuglemateren med en ny porsjon solsikkefrø. Så nå kan det dukke opp flere vekster i hagen.

– Vi kommer nok til å plukke bort de spirene som er i hagen nå, det er jo ikke meningen at det skal være vekster her. Men dette var veldig morsomt, sier hun.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!