Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uønsket hendelse under svømmeopplæring:

Sjuåring ble liggende under vann

Sjuåring ble liggende under vann

En elev ved Håland skole ble liggende under vann under svømmeopplæring i Dysjalandshallen. Han ble raskt reddet opp fra bassenget. Bildet er tatt ved en annen anledning. FOTO: Arkivfoto

En elev (7) som hadde svømmeopplæring i Dysjalandshallen ble liggende under vann, men kom til seg selv etter hjerte- og lungeredning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 10:46

Eleven hadde svømmeopplæring sammen med to klasser fra Håland skole da dette skjedde. Rektor ved Håland skole forteller at eleven kom under vann og ble reddet opp.

– Det ble så foretatt hjerte- og lungeredning og han kom raskt til bevissthet, sier rektor Bjarte Hope til Solabladet.

Gutten havnet under vann i fem til ti sekunder, før han ble hentet opp av bassenget. Det skriver skolen i en melding på sine nettsider.

Alle prosedyrer ble iverksatt og gutten kom raskt til seg selv etter hjerte- og lungeredning. Gutten ble tatt med til Stavanger universitetssjukehus for å sjekke om han hadde vann i lungene.

– Alt tyder på at det gått bra med ham, sier Hope.

Ivaretas

Hva som er årsaken til den uønskede hendelsen er ennå ikke avklart. Rektoren er nå opptatt av at alle blir ivaretatt i denne situasjonen og at både eleven, elevene rundt og foresatte blir fulgt opp og orientert.

Hope skriver på skolens hjemmesider at han håper foreldrene vil støtte dem i arbeidet med å trygge barna. Han oppfordrer foreldre til å snakke om hendelsen med sine barn i ettermiddag.

Neste gang disse klassene har svømmeopplæring skal skolen sende med ekstra voksne for å gjøre det trygt igjen for alle i bassenget.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!