Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skummel aften i Hålandsskogen

Skummel aften i Hålandsskogen

Det var folksomt da Hålandslaget inviterte til Halloween-arrangement i Hålandsskogen i går kveld. De ønsket å skape en ny tradisjon i nabolaget. FOTO: Trine Barka Højmark

Velforeningen Hålandslaget i Hålandsmarka vil gjøre Halloween til en sosial tradisjon i nabolaget. Derfor laget de til en skummel rebusløype gjennom Hålandsskogen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2015 kl 20:25

Klokken er seks og det allerede beksvart i Hålandsskogen ved Hålandsmarka. Man kan skimte noen blafrende fakler og hodelykter, og lysene fra dem skinner på flere skumle skikkelser, alt fra vampyrer og spøkelser til skjelett og demoner.

Dette er første gang Hålandslaget, velforeningen i Hålandsmarka, har arrangert en Halloween-kveld og den gikk over all forventing. Noen hundre mennesker møtte opp og alle var utkledd i skumle kostymer. Det var nemlig et krav for å være med på dette arrangementet. Alle måtte kle seg ut - både små og store.

Se bildet større

Her venter små og store på heksegryten som skal være fylt opp med godteri. FOTO: Trine Barka Højmark

Vil skape ny tradisjon

– Vi håper dette kan bli en tradisjon. Og at dette kan bli et alternativ med et sosialt aspekt til hysteriet som er rundt Halloween, sier Malin Terese Schefstrøm i Hålandslaget og peker på at Halloween har gjort sitt inntog i Norge enten man liker det eller ikke.

– Så hvorfor ikke gjøre litt ut av det, sier hun.

De som har tatt turen til den mørke skogen denne kvelden kan forberede seg på å bli skremt. Alle skal gjennom en rebusløype hvor de kan møte på skumle folk i skogen og må telle edderkopper, kjenne på slimete gjenstander og finne gjemte fjes blant trærne.

Det hele avsluttes med en heksegryte - der det vil være mer enn nok med godteri til alle. Foreldrene har nemlig bidratt med litt godteri hver og til sammen har de fylt opp en hel gryte.

Se bildet større

Styret i velforening Hålandslaget guidet gjestene gjennom skogen. – Pass dere for mannen i skogen, advarte de. FOTO: Trine Barka Højmark

Sosialt for alle

Årsaken til at Hålandslaget ønsket å lage til dette arrangementet er at barna ofte går i små grupper på Halloween.

– Barna har merket at hvis de er færre som går «knask eller knep» så får de mer godteri, derfor går de ikke mange i lag. Vi ønsket derfor å samle alle og lage et arrangement som alle kunne gå på. Målet er å gjøre dette hvert år. Det er et arrangement som ikke koster noe og som er åpent for alle - også for de som ikke bor i Hålandsmarka, sier Schefstrøm.

– De som ønsker kan selvsagt gå «knask eller knep» etterpå, sier hun.

Se bildet større

Både barn og voksne måtte kle seg ut for å være med på arrangementet og det var mange skumle kostymer å se. FOTO: Trine Barka Højmark

Avgjørende for samholdet

Hålandslaget har flere arrangementer for naboene hvert år, blant annet St. Hans-feiring og Hålandsturen.

– Det er avgjørende at det er en slik forening i et nabolag som dette. På den måten kan vi skape våre tradisjoner og det betyr mye for samholdet, spesielt med tanke på nyinnflyttere, sier Schefstrøm.

Styret i Hålandslaget har lagt mye arbeid ned i dette arrangementet. Blant annet har Schefstrøm lastet ned flere skumle lyder fra nettet, som hun spilte over høyttalere i skogen.

– Da er det veldig kjekt at så mange kommer. Vi har tatt kontakt med skolene og invitert folk på Facebook. Vi hadde ikke forventet at det skulle bli så mange, sier Schefstrøm.

Se bildet større

Malin Terese Schefstrøm i Hålandslaget sørget for at stemningen ble passe skummel. FOTO: Trine Barka Højmark

– Kjekt med noe organisert

Kristin Aasen var en av mange som hadde tatt turen til Hålandsskogen denne kvelden. Hun har egentlig ikke pleid å gjøre noe spesielt på Halloween, men dette arrangementet ville hun få med seg. Hun har derfor tatt med seg hele familien, som alle er utkledd.

– Det er positivt at det skjer noe organisert i stedet for at folk går rundt på dørene, sier hun.

Aasen synes det var kjekt at de voksne også skulle kle seg ut og peker på at det gir litt mer helhet til arrangementet.

Se bildet større

Kristin Aasen (i rød parykk) og familien synes det var kjekt at det ble arrangert noe organisert i forbindelse med Halloween. FOTO: Trine Barka Højmark

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!