Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slår sammen barnehager

Slår sammen barnehager

Barna i Dravhaug barnehage har siden 2012 delt styrer med Øygarden barnehage. I kveld vedtar politikerne om ordningen skal bli permanent. FOTO: Arkivfoto

Fire solabarnehager blir til to.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2014 kl 18:22

Tananger/Risnes og Dravhaug/Øygarden barnehager blir permanent slått sammen.

Som et økonomisk sparetiltak ble det vedtatt at kommunens minste barnehager skulle slås sammen. I mai 2012 ble derfor Tananger og Risnes slått sammen til én virksomhet med felles barnehagestyrer. Det samme skjedde med Dravhaug og Øygarden barnehager.

Dyrt med små barnehager

På den måten har kommunen spart to barnehagestyrerfunksjoner. Sammen-slåingen ble først utredet, og flere var kritiske. Øygarden barnehage var 
bekymret for sitt lavterskeltilbud Tunet. Denne avdelingen har nå flyttet ut av barnehagen og inn på det nye familiesenteret i Stangelandsenteret.

Kommunen så at 100 prosent administrasjonsressurser i de to avdelings-barnehagene Øygarden og Tananger var over den nasjonale normen. Begge ble derfor slått sammen med hver sin tre avdelings barnehage slik at de to virksomhetene nå har fem avdelinger hver. Det er en langt mer kostnadseffektiv størrelse på barnehagene, ifølge råd-mannen.

Utvidelsen av Tananger barnehage

Sammenslåingen er midlertidig og skal evalueres etter desember 2013. Nå ønsker rådmannen at ordningen blir permanent.

– Vi har vel tenkt at det ville gå den veien. Det fungerer bra for oss, sier Dorthe Vatne, som er styrer i Tananger og Risnes barnehager.

Tananger barnehage har to avdelinger, men det ligger flere politiske vedtak om å utvide barnehagen med to-tre avdelinger.

– Vil sammenslåingen påvirke en fremtidig utvidelse av Tananger barnehage?

– Det er to forskjellige saker. Sammenslåingen med Risnes barnehage får ingen konsekvens for utvidelsen av Tananger barnehage, sier barnehagestyreren.

Større fagmiljø

Utvidelsen og tilhørende omregulering av friområde bak Tananger barnehage er en sak som skal fremmes for politikerne i løpet av våren.

Politikerne i utvalg for oppvekst vedtok i kveld enstemmig en permanent 
sammenslåing av de fire små barnehagene til to mellomstore barnehager.

Ifølge rådmannen er erfaringene med sammenslåingen så langt gode. Et større og bedre fagmiljø er en av gevinstene som rådmannen trekker fram. En annen er den økonomiske besparelsen, som beløper seg til cirka 2,13 millioner kroner. Sammenslåingen gjøres permanent fra mai.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!