Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slår sammen barnehager

Slår sammen barnehager

Øygarden barnehage blir nå permanent slått sammen med Dravhaug barnehage. FOTO: Arkivfoto

Risnes slår seg sammen med Tananger barnehage og Dravhaug slår seg sammen med Øygarden barnehage.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2014 kl 09:06

For halvannet år siden ble de fire minste kommunale barnehagene Risnes, Tananger, Dravhaug og Øygarden slått sammen til to mellomstore barnehager. Nå gjøres dette til en permanent ordning. Risnes og Tananger barnehager er nå én barnehageenhet med felles styrer. Det samme er Dravhaug og Øygarden barnehager.

Nylig gikk den permanente sammenslåingen gjennom i utvalg for oppvekst. Tirsdag gjorde den også det i formannskapet.

- Mange ble vel overrasket over at vi er positive til dette, men det er vi faktisk, sier Siv-Len Strandskog (Ap).

Tananger barnehage

Ap var skeptiske i starten på om dette sparetiltaket ville fungere. Sammenslåingen er et økonomisk sparegrep, da små to avdelingsbarnehager er dyre i drift. Å slå to sammen til én sparer en stilling som barnehagestyrer.

Ifølge barnehagene har ordningen så langt fungert, selv om styreren nå pendler mellom to bygninger med en viss geografisk avstand.

Strandskog vil likevel gjøre det helt klart at sammenslåingen av Risnes og Tananger barnehager med ses på nytt når Tananger barnehage skal utvides.

- Jeg sier når barnehagen skal utvides, ikke om. Vi har mange ganger vedtatt at det skal skje, og da må vi igjen se på sammenslåingen med Risnes på nytt, sier Ap-politikereren.

Venter på Jåsund barnehage

I budsjettet for de neste fire årene er ikke satt av penger til en utvidelse av Tananger barnehage.

- Denne utvidelsen ligger litt frem i tid. Vi har i budsjettet sagt at den neste barnehageinvesteringen som vil skje i Tananger er barnehagen på Myklebust. Derfor er det ikke avsatt penger til Tananger barnehage i denne budsjettperioden, sier ordfører Ole Ueland.

Tananger er det største pressområdet når det gjelder barnehageplasser de neste ti årene. En privat barnehage på Jåsund er under planlegging, og denne vil bli en av de største i kommunen. Deretter skal det bygges barnehage på Myklebust, og siden en utvidelse av Tananger barnehage til fire eller fem avdelinger. I dag har Tananger barnehage to avdelinger i en bygning fra midten av 70-tallet som ikke tilfredsstiller dagens forskrifter.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!