Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik gikk TV-aksjonen i Sola

Slik gikk TV-aksjonen i Sola

Innsamlingssjef Marianne Evensen (t.v) er strålende fornøyd med innsatsen til Mathea Tønnesen, William Tønnessen, Bella Blåtind, Brenda Blåtind og alle de andre bøssebærerne som bidro. FOTO: Linn Iren E. Nilsen

De unge bøssebærerne som gikk fra dør til dør i hele kommunen i går fikk inn 433.980 kroner til Regnskogfondet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2015 kl 10:18

Det ble ingen innsamlingsrekord for NRK's TV-aksjonen i Sola i år, men lokale elever samlet allikevel inn et betydelig beløp da de gikk fra dør til dør søndag.

– Vi fikk inn 433.980 kroner i de 230 bøssene, og er strålende fornøyd, sier innsamlingssjef i Sola, Marianne Evensen, til Solabladet mandag morgen.

Beløpet ventes å stige i dagene fremover siden mange som ikke er hjemme når bøssebærerne ringer på, ofte gir via telefon, SMS eller bankinnbetaling i ettertid.

I tillegg befinner seks bøsser seg fortsatt på plattformer i Nordsjøen.

Også næringslivet i kommunen har bidratt med nesten like mye som privatpersoner. Torsdag ringte politikere og hotellsjefer til lokale bedrifter og fikk inn 404.527 kroner fra bedriftene.

Forventet nedgang

I fjor samlet TV-aksjonen inn penger til Kirkens nødhjelp. Da gav solabuen til sammen 654.401 kroner, mens bedriftene gav 560.000 kroner. Innssamlingssjefen er ikke overrasket over at det samlede beløpet ble lavere i år.

– Vi regnet ikke med at det ville bli like mye på grunn av de økonomiske tidene vi befinner oss i nå, sier hun.

Mest gavmilde på Svalbard

Tradisjonen tro var Rogaland det fylket som gav mest, men det var folk på Svalbard som gav mest per person, viser tall fra NRK.
Her er snittet per innbygger på drøye 386 kroner, mens i Sola er snittet på 44 kroner per person.

Da NRK's maratonsending var over natt til søndag, hadde det samlet kommet inn 182 millioner kroner til årets TV-aksjon og Regnskogfondet.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!