Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slo kvinne i ansiktet

Slo kvinne i ansiktet

En 24 år gammel mann fra Sola er dømt for legemsbeskadigelse på en kvinne. FOTO: Illustrasjon

En 24-åring fra Sola får 150 timers samfunnstraff etter å ha slått, bitt og tatt kvelertak på en kvinne.

Tekst:

Publisert:

Den 24 år gamle mannen fra Sola er dømt for legemsbeskadigelse på kvinnen. I november i 2012, en natt til søndag, har han slått en kvinne gjentatte ganger i ansiktet med hånden, tatt kvelertak på henne og bitt henne i kinnet.

Kvinnen fikk brudd i nesen, hevelse og blåmerker i ansiktet og underhudsblødninger på hals og ører. Den fornærmede og tiltalte hadde en relasjon.

Både tiltalte og fornærmede var beruset da handlingen skjedde. Fornærmede skal først ha bitt tiltalte i fingeren, slik at vedkommende fikk en nerveskade. Deretter skal tiltalte ha slått henne i ansiktet, tatt kvelertak og bitt henne.

Var forsett

Tiltalte erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen. Retten hadde tre vitneforklaringer. Aktor ønsket en straff på åtte måneder fengsel, hvor tre måneder var betinget, mens forsvareren ba om en mildest mulig straff.

Retten legger til grunn at skadene ble påført med forsett. De mener at da fornærmede sluttet å bite i fingeren til tiltalte, var det ikke lenger noen nødvergesituasjon.

Retten mener at slagene mot hodet og kvelertaket hadde en klar fare for et stort skadepotensial. I tillegg var volden massiv. Retten mener at legemsbeskadigelsen isolert sett ville kvalifisert for en fengselsstraff på seks til ni måneder.

Fikk samfunnsstraff

Retten bestemte likevel at mannen skulle dømmes til samfunnstraff. Dette fordi krenkelsen startet som en nødvergehandling og ble utøvet som en reaksjon på at fornærmede bet han i fingeren. Tiltalte kom i tillegg med en uforbeholden tilståelse.

Straffen ble derfor satt til 150 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på åtte måneder.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!