Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solamøtet startet mandag:

Snakker om kommunereformen

Snakker om kommunereformen

Regiondirektør i NHO Rogaland, Hallvard Ween, hadde mye å snakke med statsminister Erna Solberg om da hun besøkte Solamøtet i fjor. I år kommer ikke Solberg, men derimot flere av hennes ministere. FOTO: Arkivfoto

Kommunereform, infrastruktur og omstilling er stikkord for årets Solamøtet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.01.2015 kl 08:47

Solamøtet er arenaen der næringslivet møter politikerne på toppnivå. Tema i år er «Ombygging Rogaland», og handler mye om hvordan fylket og regionen skal se ut i fremtiden og hvordan vi skal omstille oss for å utnytte mulighetene.

Mot ett nytt Rogaland?

NHO mener det nå er på høy tid med en kommunereform, da dagens kommunestruktur har nærmest vært uforandret de siste 40 årene. Større og mer robuste kommuner mener næringslivets hovedorganisasjon vil være bedre enn dagens mangfold av 428 kommuner, der flere av dem er meget små.

Nord-Jæren, bestående av Sola, Stavanger, Sandnes, Randaberg, Kvitsøy, Rennesøy og Finnøy, kan bli en slik ny enhet, dersom det blir flertall for det. Den pågående debatten om kommunereformen blir sentral i årets Solamøtet, ikke minst fordi en del av næringsutviklingen, boligbyggingen og velferdsutbyggingen vil være avhengig av en avklaring om hvordan Rogaland skal organiseres.

Statsråd Jan Tore Sanner kommer til Sola Strand Hotel og Solamøtet for å snakke om kommunereformen. Han får følge av administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, som skal snakke om hvordan Rogaland bør organisere seg.

Flere ben å stå på

Flere statsråder kommer til Sola mandag, deriblant samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Vidar Helgesen som har ansvaret for samordning av EØS-saker og forholdet til EU.

Programmet til Solamøtet bærer preg av at landet og Rogaland opplever et konjunkturskifte i tillegg til den uavklarte kommuneorganiseringen. Omstilling er derfor ett av temaene, der blant andre representanter fra oljenæringen og teknologibransjen vil snakke om muligheter og utviklingspotensial for å få flere ben å stå på.

Solamøtet er møteplassen og diskusjonsarenaen som tar for seg både nåtidens situasjon og vyer for fremtiden. Møtet arrangeres av NHO, Næringsforeningen i stavangerregionen, Rogaland fylkeskommune og KS.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!