Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snevrer inn veien i Sømmevågen

– Beregn litt ekstra tid til flyplassen, sier vegvesenet

Snevrer inn veien i Sømmevågen

Det vil kun være et felt på deler av strekningen mellom Solasplitten og Sømmevågen fra og med fredag. FOTO: Arkivfoto

Statens vegvesen skal forlenge undergangen i Sømmevågen og den forbindelse vil det bare være ett felt på deler av veien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 10:44

– På siste del av Solasplitten får de som kjører fra Forus mot Tananger og flyplassen bare et felt vestover et lite stykke. De som kommer fra Forus som skal mot Tananger må legge seg i høyre felt litt senere enn i dag, i selve Sømmevågen, forklarer byggeleder i Statens vegvesen, Pål Thornes.

Det er gang- og sykkelundergangen øst i Sømmevågen som skal forlenges siden riksvegen i seg selv skal bli bredere. Arbeidet med dette starter opp på fredag og da vil også kjøremønsteret endre seg. De som vil merke dette mest er bilister som kjører vestover fra Solasplitten. Det vil bli skiltet.

– Også syklister og gående må være oppmerksomme, men undergangen skal være åpen i hele byggeperioden, forsikrer Thornes. Arbeidet skal være ferdig i sommer.

Se bildet større

FOTO: Vegvesenet/illustrasjon

Blir flere endringer

Arbeidet med utvidelsen av Sømmevågen kommer til å føre til flere trafikkomlegginger senere. Vegvesenet forsikrer om at fremkomsten for bilister og syklister skal være god gjennom hele byggeperioden, selv om det kommer flere endringer i kjøremønsteret.

– Denne omleggingen blir den første. Det er ikke mye, men nok til at folk kanskje bør regne litt mer tid hvis de skal til flyplassen, sier Thornes.

Han lover samtidig at vegvesenet skal gjøre sitt beste for å varsle trafikkomleggingene på forhånd, slik at trafikantene er forberedte. Blant annet kan bilister og syklister følge utviklingen i arbeidet på facebooksiden til vegvesenet.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!