Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola har størst arbeidsledighet i fylket

Sola har størst arbeidsledighet i fylket

Arbeidsledigheten er nå aller størst i Sola. FOTO: Arkivfoto

I løpet av november har arbeidsledigheten i Sola nådd i en ny topp hittil i år. Ingen andre kommuner i Rogaland har så høy arbeidsledighet.

Tekst:

Publisert:

Det er nå 801 helt ledige i Sola kommune. Det er 30 prosent flere enn i fjor og 37 flere enn i oktober. 5,5 prosent av arbeidsstyrken i Sola er nå helt ledige. Dette er den høyeste arbeidsledigheten i hele Rogaland. Bak Sola kommer Sandnes og Egersund med 5,3 prosent arbeidsledighet og Stavanger med 5,1 prosent.

– Arbeidsledigheten øker og flere går uten arbeid lenge. På tross av vekst i ledige stillinger den siste tiden er ikke omfanget tilstrekkelig sett opp mot alle som nå ser etter ny jobb. Mange arbeidsplasser har forsvunnet i fylket og vi erfarer at flere søker jobb utenfor Rogaland, sier Truls Nordahl, direktør i NAV Rogaland i en pressemelding.

Flest unge menn

Ved utgangen av november var 11.705 heilt uten arbeid i Rogaland. Det er en økning på11 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Arbeidsledigheten er nå på 4,5 prosent i Rogaland. I Norge er arbeidsledigheten på 2,8 prosent.

– Ser vi det siste året under ett har arbeidsledigheten flatet ut i fylket, sier Nordahl.

Nesten 70 prosent av de arbeidsledige er menn. Rundt halvparten av de arbeidsledige har vært uten jobb i over 26 uker. Det er også flest unge mellom 26 og 29 år som ikke har jobb.

Det er yrkesgruppene ingeniør- og ikt-fag, industri, bygg- og anlegg og kontorarbeid som har flest arbeidsledige.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!