Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola kan bli årets
trafikksikkerhets-kommune

Sola kan bli årets <br>trafikksikkerhets-kommune

Oppmerksomhet rundt refleksbruk i barnehager og skoler er blant kommunens trafikksikkerhetsarbeid. FOTO: Arkivfoto

En trafikksikkerhetsplan og målrettet arbeid i skoler og barnehager kan gi Sola trafikksikkerhetsprisen for 2015.

Det er Trygg Trafikk og Fylkets trafikksikkerhetsutvalg som vil nominere Sola som årets trafikksikkerhetskommune. Begrunnelsen er at Sola kan vise til et målrettet arbeid for å gjøre ferdsel og veier tryggere for store og små.

Trafikkopplæring i skole og barnehage

Francis C. G. Hess i Trygg Trafikk påpeker i et brev til kommunen at deet er spesielt de ikke-fysiske tiltakene som imponerer. Det vil si sikkerhetstiltak som ikke innebærer fartshumper og lignende.

I den gjeldende trafikksikkerhetsplanen er det listet opp en rekke tiltak som kommunen skal gjennomføre som går på å øke bevisstheten og trygge ferdselen i trafikken. I trafikksikkerhetsplanen er ansvaret for å fremme trygg trafikk fordelt, der helsestasjonene og barnehagene tar seg av de minste barna, mens skolene har ansvar for barn og ungdom og fylkeskommunen tar seg av ungdom i videregående skole.

Dette innebærer alt fra å gi informasjon om sikring av barn i bil til trafikkopplæring, refleksbruk, gå til skolen-aksjoner og lignende.

Trafikksikkerhetsplan

Kommunen gir også kommunalsjef levekår, eldresenter og legesenter ansvar for å fremme trafikksikkerhet blant de eldre.

Trafikksikkerhetsplanen er en omfattende plan som ble politisk godkjent i 2012. Den viser ulykkesstrekninger, kartlegger hvilke veier, skoleveier og kryss som bør gjøres mer trafikksikkert og hvilke tiltak som bør realiseres. Av disse tiltakene er det de ikke-fysiske som imponerer Trygg Trafikk og fylkets trafikksikkerhetsutvalg mest.

Ifølge Hess kan Sola vise til gode planer og godt arbeid for å fremme trafikksikkerheten i kommunen, noe som gjør at kommunen er nominert til årets trafikksikkerhetskommune.

Prisen er på én million kroner og deles ut av samferdselsministeren i løpet av våren.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!