Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola kan bli årets
trafikksikkerhets-kommune

Sola kan bli årets <br>trafikksikkerhets-kommune

Oppmerksomhet rundt refleksbruk i barnehager og skoler er blant kommunens trafikksikkerhetsarbeid. FOTO: Arkivfoto

En trafikksikkerhetsplan og målrettet arbeid i skoler og barnehager kan gi Sola trafikksikkerhetsprisen for 2015.

Tekst:

Publisert:

Det er Trygg Trafikk og Fylkets trafikksikkerhetsutvalg som vil nominere Sola som årets trafikksikkerhetskommune. Begrunnelsen er at Sola kan vise til et målrettet arbeid for å gjøre ferdsel og veier tryggere for store og små.

Trafikkopplæring i skole og barnehage

Francis C. G. Hess i Trygg Trafikk påpeker i et brev til kommunen at deet er spesielt de ikke-fysiske tiltakene som imponerer. Det vil si sikkerhetstiltak som ikke innebærer fartshumper og lignende.

I den gjeldende trafikksikkerhetsplanen er det listet opp en rekke tiltak som kommunen skal gjennomføre som går på å øke bevisstheten og trygge ferdselen i trafikken. I trafikksikkerhetsplanen er ansvaret for å fremme trygg trafikk fordelt, der helsestasjonene og barnehagene tar seg av de minste barna, mens skolene har ansvar for barn og ungdom og fylkeskommunen tar seg av ungdom i videregående skole.

Dette innebærer alt fra å gi informasjon om sikring av barn i bil til trafikkopplæring, refleksbruk, gå til skolen-aksjoner og lignende.

Trafikksikkerhetsplan

Kommunen gir også kommunalsjef levekår, eldresenter og legesenter ansvar for å fremme trafikksikkerhet blant de eldre.

Trafikksikkerhetsplanen er en omfattende plan som ble politisk godkjent i 2012. Den viser ulykkesstrekninger, kartlegger hvilke veier, skoleveier og kryss som bør gjøres mer trafikksikkert og hvilke tiltak som bør realiseres. Av disse tiltakene er det de ikke-fysiske som imponerer Trygg Trafikk og fylkets trafikksikkerhetsutvalg mest.

Ifølge Hess kan Sola vise til gode planer og godt arbeid for å fremme trafikksikkerheten i kommunen, noe som gjør at kommunen er nominert til årets trafikksikkerhetskommune.

Prisen er på én million kroner og deles ut av samferdselsministeren i løpet av våren.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!