Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solabladet-journalister nominert til journalistpris

Solabladet-journalister nominert til journalistpris

Solabladet ble i helgen nominert til journalistpris for avsløringene av ulovlig tvangsbruk ved Grannes ressurssenter.

— Dette er en hyggelig anerkjennelse, sier Solabladet-journalistene Trine Barka Højmark og Linn Iren Nilsen Oppedal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 16:04

PRIS:Lørdag ble journalistprisen for Sør-Rogaland delt ut under årets pressefest. Blant de tre nominerte til prisen for årets nyhetssak var Solabladets journalister Trine Barka Højmark og Linn Iren Nilsen Oppedal for saken om ulovlig tvangsbruk ved Grannes ressurssenter.

Komplisert sak

Den første av disse sakene sto på trykk i mars i fjor, etter at avisen ble kontaktet av personer med tilknytning til senteret som mente det foregikk tvang og maktmisbruk der. Fylkesmannen ble også kjent med saken og bestemte seg for å føre tilsyn med senteret. Resultatene av tilsynet avdekket flere lovbrudd, blant annet ulovlig bruk av tvang overfor elevene.

LES OGSÅ:—Glad for at det nå ryddes opp

LES OGSÅ:Mener at bruk av makt og tvang opphørte umiddelbart

LES OGSÅ:— Dette er en trist sak for alle

Saken om Grannes ressurssenter er både en komplisert og vanskelig sak som handler om barn. Det kreves store etiske hensyn både overfor elevene, foreldrene og overfor ansatte. Flere av kildene har vært anonyme. Saken har ført til at kommunen må foreta en betydelig gjennomgang av ressurssenteret for å lukke de avvikene og lovbruddene som fylkesmannen fant.

Høy kvalitet

Saken om Grannes ressurssenter ble nominert til journalistprisen fordi det er en viktig sak som avslører ulovlig tvang mot elever og fordi saken er håndtert med høy kvalitet og etterrettelighet av de to journalistene.

LES OGSÅ:— Datteren min har i to år prøvd å fortelle med at hun ikke har det bra på skolen

LES OGSÅ:— Grannes ressurssenter er det eneste riktige for Viljar

LES OGSÅ:— Vi tar dette alvorlig

Det ble derimot Aftenbladets nyhetsreportasje «Glassjenta» som vant prisen, skrevet av journalistene Thomas Ergo, Hans Petter Aass og Rune Vandvik. Aftenbladets fotograf Anders Minge fikk årets fotopris, mens prisen for årets reportasje gikk til frilanser Heidi Hjorteland Wigestrand.

Solabladet har vunnet journalistprisen for Sør-Rogaland; i 2006 da Helene Pahr-Iversen og Hilde Garlid fikk prisen for sakene om de kommunale boligene for rusmisbrukere i Havnealleen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!