Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solgte gamle leker for Redd Barna

Solgte gamle leker for Redd Barna

Flere Sola-elever deltok på lørdagens loppemarked i regi av Redd Barna. Inntektene gikk til syriske flyktninger. FOTO: Trine Barka Højmark

Lørdag arrangerte Redd Barna et eget loppemarked for barn. Anne (11) og Marie (11) solgte gamle bøker for å hjelpe barn i Syria.

Tekst:

Publisert:

Utenfor Handelslaget i Solakrossen er det satt opp flere bord ved siden av et Redd Barna-banner. Bak bordene står elever fra Sande og Skadberg skole og på bordene ligger de gamle lekene deres. Denne dagen arrangerer nemlig Sola Redd Barna et loppemarked for barn. Det betyr både at det er barna som står for loppene og salget, mens inntektene går til andre barn. I tillegg er det stort sett barn som handler også.

– Dette er et årlig arrangement og vi sender ut invitasjon til alle skolene i Sola, sier Åse Ekkje, leder i Sola Redd Barna.

De setter bare frem bordene, resten er det barna som steller i stand. De vet aldri hvor mange som kommer og det blir en overraskelse hver gang.

– Det er mange som møter opp og da blir jo også foreldrene litt mer interesserte i Redd Barna, sier Ekkje og peker på at inntektene i år går til Syrias barn, som de har gjort i mange år nå.

Se bildet større

Pia Grønnstad og Lea Sandal hadde bakt både cookies og muffins til loppemarkedet og de ble veldig populære. FOTO: Trine Barka Højmark

Kjekt å hjelpe andre

Bak et av bordene står Anne Vingen og Marie Henriette Kettel Johnsen. De selger gamle bøker og leker.

– Vi er fordi vi synes det er gøy å selge. Vi selger ting vi ikke lenger trenger, slik at andre kan få nytte av dem, sier de.

Det er førstegangen de to jentene er med på dette loppemarkedet og foreløpig synes de det er veldig kjekt.

– Inntektene går til Redd Barna. De hjelper folk som har lite mat og som trenger hjelp. Det er kjekt at andre kan få noe utav det vi ikke bruker, sier jentene som går på Sande skole.

Jentene har allerede fått inn 300 kroner og ser lyst på salget.

Se bildet større

Anne Vingen og Marie Henriette Kettel Johnsen synes det er bra at ting de ikke bruker kan komme til nytte for andre. De solgte blant annet gamle bøker på Redd Barnas loppemarked. FOTO: Trine Barka Højmark

Bakte selv

Langs bordene finnes det også bakverk og to av dem som har bakt både cookies og muffins denne dagen er Pia Grønnstad og Lea Sandal. De er gjengangere på loppemarkedet og er med for fjerde gang.

– Det er gøy å hjelpe andre. Vi selger både bøker, dukker og kaker, sier de to.

Skadberg skole har vært år en hel uke dedikert til Redd Barna. Så de to jentene som begge er elever ved Skadberg skole vet alt om organisasjonen. Neste uke starter årets Redd Barna-uke på Skadberg skole, så loppemarkedet blir en slag kick-off.

– Vi synes det er bra at det finnes et loppemarked for barn og greit at vi kan selge det vi ikke bruker. Til nå har vi fått inn over 600 kroner, sier de stolt.

Det er tydelig at kjeksene de hadde laget var mest populære. For det var bare en igjen da Solabladet besøkte markedet.

Se bildet større

– Vi har allerede fått inn 600 kroner, sier Pia Grønnstad og Lea Sandal stolt. FOTO: Trine Barka Højmark

Se bildet større

Barbiedukkene til Pia og Lea stod fint utstilt på bordene på loppemarkedet. FOTO: Trine Barka Højmark

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!