Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Helgeværet:

Spår våt og vindfull lørdag

Spår våt og vindfull lørdag

Det kan bli både surt og vått lørdag. FOTO: Andreas Askildsen

Helgen vil by på paraplyvær og vind.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.02.2014 kl 15:20

«Lørdag lokalt mye nedbør sør i Rogaland. Sørøstlig liten til full storm i fjellet og på kysten i sør. Det blir lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet pga nedbør og vind. Det ventes også lokalt stor snøskredfare i fjellet pga mye nedbør, kraftig vind og temperaturøkning», heter det i OBS-varselet Meteorologisk institutt har sendt ut for Rogaland.

- Det vil komme mest nedbør helt sør i Rogaland, på grensen mot Vest-Agder. Men også i resten av fylket vil det bli nedbør, sier Tone Christin Thaule, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet til Solabladet.

Mye vind

Allerede fredag kveld og natt til lørdag vil det blåse opp.

- Et lavtrykk gikk forbi i natt og ga stiv og sterk kuling. Nå er vi inne i en rolig periode frem til neste lavtrykk kommer opp mot Rogaland i løpet av kvelden og natten, sier Thaule ved 15-tiden fredag ettermiddag.

Meteorologisk institutt har sendt ut kulingvarsel for kysten fra Obrestad til Karmøy.

- Vi har varslet liten, kanskje opp mot full storm fra sør-øst. Det vil nok være kysten sør for Obrestad som kan få full storm, mens det trolig blir liten storm i fjellet og langs kysten nordover, sier Thaule.

Utrygt for torden

Vinden og regnværet vil avta utover lørdag formiddag.

- Søndag vil det meste være passert. Da ligger det an til sørlig bris og litt regn. Utover dagen vil vinden dreie til nordvest. Vi får inn ganske ustabile luftmasser, noe som betyr at vi også kan få torden, sier Thaule.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!