Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Starter ny brettspillfestival

Starter ny brettspillfestival

Brettspillklubben Alea Jacta Est inviterer til spillfestivalen «Spel» i helgen. Det er en nyoppstartet festival for dem som vil spille brettspill.

Den Sola-baserte brettspillklubben Alea Jacta Est inviterer til tre dager fylt med brettspill denne helgen når spillfestivalen «Spel» blir arrangert for første gang.

Tekst:

Publisert:

Festivalen vil finne sted på Thon hotel i Sandnes og allerede er 65 personer forhåndspåmeldte. Brettspillklubben Alea Jacta Est, som har ukentlige spillkvelder i Sola kulturhus, oppfordrer alle som er interesserte i analog spilling til å komme. De inviterer både til frispilling og til turneringer i ulike brettspill. Det skal spilles alt fra vanlige strategispill til miniatyrspill.

Det er solabuen Andreas Veggeland som leder arrangementkomiteen, og han kan fortelle at de nå har nådd målsettingen sin om mellom 50 og 100 deltakere,

– Det er vi veldig fornøyde med og trolig vil det komme noen flere påmeldinger nærmere helgen. I beste fall blir det et tresifret antall personer innom i løpet av helgen, sier han i en e-post.

Vil bli størst

Spillfestivalen har som ambisjon å bli Rogalands største åpne brettspillarrangement.

– Vår festival er et ypperlig alternativ til både ungdom, voksne og barn. På lørdagen skal vi blant annet ha en egen barneturnering for de under 18 år, sier Veggeland.

Brettspillklubben peker på at det viktigste er at du har lyst å treffe andre spillglade og ha det gøy. Klubben vil stille med brettspillene, så du trenger ikke å ta med egne spill. Det vil i tillegg være mulig å vinne noen brettspill i turneringene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!