Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Statoil gir Schlumberger milliardkontrakt

Statoil gir Schlumberger milliardkontrakt

Schlumberger skal levere boretjenester til flere av Statoils felter, blant annet Gullfaks. FOTO: Harald Pettersen/Statoil ASA

Schlumberger har fått i oppgave å levere boretjenester på flere Statoil-felt. Kontrakten vil sysselsette 350 personer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2014 kl 10:37

Kontrakten innebærer at Schlumberger får levere integrerte boretjenester til feltene Gullfaks, Gullfaks-satellittene, Snorre, Statfjord, Tordis/Vigdis, og Visund på norsk sokkel. I tillegg dekker den også leteboring på norsk sokkel. Det melder Statoil i en pressemelding.

Kontrakten har en verdi på hele 1,15 milliarder kroner og trer i kraft 1. september.

Arbeid til 350 mann

Med dette oppdraget får Schlumberger sysselsatt 350 personer de neste to årene.

– Kontrakten sikrer leveranse av tjenester og dyktig personell, som gir kostnadseffektive operasjoner gjennom standardisering og fokus på kvalitet både for verktøy og tjenester. Dette bidrar til Statoils satsingsområde, sikker og effektiv boring, sier Geir Tungesvik, direktør (SVP) for boring og brønn i Statoil.

Hadde det beste anbudet

Schlumberger har levert de samme tjenestene til Statoil de siste årene, og har derfor driftserfaring fra de aktuelle lisensene og leting på norsk sokkel. Årsaken til at Schlumberger Norge fikk kontrakten var at de har levert det beste kombinerte anbudet, faglig og kommersielt.

– Statoil er fornøyd med at Schlumberger Norge gjennom denne avtalen har svart positivt på bransjens behov for effektivisering og kostnadsreduksjon, sier Terje Rognan, direktør (VP) for anskaffelser i boring og brønn.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!