Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stormarkering til støtte for havnearbeidere

Stormarkering til støtte for havnearbeidere

I november markerte en rekke fagforbund Norsk Transportarbeiderforbund sin boikott av Risavika Terminal. Nå samles fagorganiserte til en ny mønstring, denne gangen på Youngstorget i Oslo. Lars Lindgren, leder i Europeisk Transportarbeiderføderasjon og leder i Svensk Transportarbeiderforbund, er blant dem som skal holde appell i helgen. FOTO: Andreas Askildsen

Fagorganiserte fra ni land kommer lørdag til Oslo for å vise sin støtte til norske havnearbeidere.

Tekst:

Publisert:

Lørdag samler Norsk Transportarbeiderforbund fag-
organiserte til stormønstring på Youngstorget. De fagorganiserte kommer for å vise sin støtte til streikende havnearbeidere.

– Etter det vi vet i dag, 
kommer det fagorganiserte fra Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Belgia, Frankrike, Portugal og USA til mønstringen på Youngstorget lørdag, i tillegg til alle fra Norge, sier Vegard Holm i Støttegruppa for havnearbeiderne til transportarbeider.no.

Vil ha tariffavtale

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har boikottet Risavika Terminal siden 1. november i fjor fordi de ikke har fått gjennomslag for sitt krav om en egen tariffavtale i havna.

Terminalselskapet viser på sin side til at NTF sitt søsterforbund, IndustriEnergi, allerede har tariffavtale i havna. NTF tok ut havnearbeidere i Tromsø og Mosjøen i sympatistreik fra 7. desember i fjor.

Blokkerte Hurtigruten

Få dager før lørdagens stormønstring på Youngstorget, ble også en blokade iverksatt. Rundt 60 havnearbeidere fra ulike fagforeninger gikk tirsdag ettermiddag til blokade da hurtigruteskipet «Nordkapp» klappet til kai i Tromsø. Det resulterte i at pallevis med gods verken ble losset eller lastet.

– For oss har ikke dette noe å si, men det er jo synd for tredjeparten i det her som ikke får varene sine, sa kaptein Hermod Nilsen til avisa iTromsø.

Havnearbeiderne ønsket å hindre at det de mener er streikebrytere skulle losse og laste skipet.

Politiet kom til stedet, men ville ikke foreta seg noe og lot blokaden gå sin gang.

– Vi må være helt sikker på at vi har hjemmel for å gjøre noe før vi eventuelt griper inn, opplyste innsatsleder Runar Fagerlund til iTromsø.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!