Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Qatar airways starter opp fraktrute

Største fly som flyr fast fra Sola

Største fly som flyr fast fra Sola

Dette flyet vil fly fast mellom Stavanger og Doha i Qatar. Lufthavnsjefen tror det vil være med på å skape en bedre relasjon mellom Stavanger og Midtøsten. FOTO: Pressefoto

Qatar Airways skal begynne å fly fraktruter fra Sola. Dette blir et av de største flyene som ukentlig vil gå til og fra lufthavnen.

Tekst:

Publisert:

Denne uken blir det klart at Qatar Airways Cargo starter opp en fraktrute til Stavanger lufthavn Sola. Flyvningen skal gå mellom Sola og Qatar, og flyet som skal frakte last er det største som flyr fast fra Sola. Flyet er av typen Airbus A330F.

Airbus forteller på sin hjemmeside at de største fraktselskapene i verden bruker denne type fly på sine fraktruter.

Fremmer handel med Qatar

Ruten starter opp 3. november 2014 og flyet vil dra fra Doha via Brussel til Sola før det returnerer til Doha.

– Vi er veldig glade over å bli den første flåten som opererer ukentlige fraktfly til den norske oljehovedstaden. Denne nye ruten tillater oss å imøtekomme etterspørselen av import- og eksportvarer i Stavanger, samt at det vil legge til rette for handel mellom Qatar og Norge, forteller Ulrich Ogiermann, sjef for cargo i Qatar.

Bedre relasjoner med Midtøsten

Fra før går det en rute mellom Doha og Oslo, men nå kommer altså denne nye ruten også til Sola. Det er lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen godt fornøyd med.

– Ettersom Stavanger er Norges oljehovedstad og en av verdens ledende energibyer er vi opptatt av å forbedre relasjonene og tilkoblingen vår til Midtøsten. Etableringen av denne nye ruten mellom Stavanger og verdens olje- og gassregioner gjør at vi kan skape verdifullt forhold og gjøre bedre forretninger i fremtiden, forteller han i en pressemelding.

Qatar Airways knutepunkt ligger i Doha, og med den nye ruten vil eksportvarer fra Norge enkelt bli distribuert videre til Qatar Airways 140 destinasjoner verden over.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!