Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stort engasjement om Tananger-utvikling

Stort engasjement om Tananger-utvikling

Mange ville høre kommunen fortelle om sentrumsplanen for Tananger. Flere av dem uttalte bekymring for boligene som er planlagt revet i og rundt Briggvegen. FOTO: Helene Pahr-Iversen

Båndlegging av 26 eneboliger, blokkbebyggelse og møteplasser i Tananger var noen av temaene som tanangerbuen er mest opptatt av under folkemøtet om sentrumsplanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2015 kl 21:19

For tredje gang ligger områdeplanen for Tananger sentrum ute til høring. Arbeidene med denne planen startet allerede i 2006 med arbeidsgrupper bestående av politikere, representanter fra kommunen og sivilarkitekt Eli Aarskog Monsen.

Planen som nå foreligger skal politisk behandles på nytt etter høringsrunden mot slutten av året. Plan- og bygningssjef Ståle Undheim sier den forhåpentlig er endelig vedtatt før årsskiftet.

Informasjonsmøte

Torsdag kveld inviterte kommunen til informasjonsmøte om planen, og tanangerbuen møtte engasjert opp. Mange av dem var opptatt av å få svar på sine spørsmål og å få luftet bekymringer og innspill.

- Befolkningen i Tananger skal med tiden bli 20.000 mennesker. Hvor i planen er møteplassene til disse. Hvor er storstuen, lokalene til speideren og kulturskolen, spør Helén Meling Langeteig, tanangerbu.

Hun mener området overfor kommunekaien, det som i planen er området B2, det såkalte bolig/fortettingsområdet, er det eneste stedet der samfunnshus, aktivitetshus eller andre fellesarealer kan etableres.

Et nytt Båtstad?

Her er det planlagt boliger, gjerne blokkbebyggelse. 26 eneboliger i området Briggvegen/Kuttervegen/Torkelstien ligger i veien for dette og er planlagt revet.

Denne saneringen er noe av det vanskeligste for mange tanangerbuer å svelge. Flere er bekymret for verdien av boligene sine, om de vil få bygge opp igjen husene ved en eventuell brann, eller andre konsekvenser det vil medføre å vite at en eller annen gang de neste tiårene skal boligen rives.

- Båtstad er et annet eksempel på et slikt område i uvisshet. Her vedtok politikerne at Risavika Havn måtte innløse alle boligene samtidig. Vil noe lignende kunne vedtas for dette boligområdet, lurte en av tilhørerne i salen på.

Gradvis utvikling

Kommunalsjef Arve Nyland opplyser at det i så fall vil være et politisk vedtak. Ap-politiker Siv-Len Strandskog tok gladelig den ballen.

- På mange måter kan man sammenligne med Båtstad, men likevel ikke helt. Båtstad-folkene vet hvor vanskelig det har vært å leve i en slik uvisshet i årevis, og vi ønsker ikke at grunneiere her skal gjennomgå det samme. Men Båtstad skiller seg fra dette området fordi der var det én aktør som kunne innløse. Slik vil det ikke være i Tananger sentrum, og derfor blir ikke dette det samme, sier hun.

Skal passe til omgivelsene

Arkitekt og leder for planseksjonen i kommunen, Eli Aarskog Monsen, mener blokkbebyggelse og fortetting mellom bussgarasjen og Torkelsparken kan utføres med all tanke og hensyn på estetikk og å ivareta den maritime idyllen i omgivelsene.

- Det vil selvsagt være sentralt i detaljplanlegging her, bemerker hun.

Det er likevel flere i salen som setter spørsmålstegn ved om den skånsomme blokkbebyggelsen kommunen ser for seg vil lønne seg for utbyggerne.

- Det vil ikke ligge nok penger i så lave blokker og så lav utnyttelse. Da kommer dispensasjonene, bemerker flere.

Ennå tid til å komme med innspill

1. oktober opphører høringsperioden. Innen den tid kan alle med en mening komme med innspill til planen, som kan leses på kommunens nettsider.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!