Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidligere IKM-sjef tiltalt for innsidehandel

Ifølge tiltalen visste stavangermannen at IKM Invest skulle selge aksjene de eide i oljeselskapet Noreco, og solgte sine egne først.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2016 kl 13:54

FINANS: En tidligere toppsjef i IKM Industri-Invest AS er tiltalt for misbruk av innsideinformasjon, skriver NTB. Firmaet er en del IKM-konsernet til Ståle Kyllingstad, som har sitt hovedkontor på Sola.

Oppfordret andre til å selge

Hendelsen mannen er tiltalt for skal ha skjedd i september i 2014. Da ledet han en prosess som resulterte i at han på vegne av IKM-firmaet la inn en salgsordre på vel 18 prosent av aksjene i det børsnoterte oljeselskapet Noreco.

Salgsordren hadde minstepris rundt 30 prosent under børskursen.

Kun kort tid før salget solgte mannen sine egne Noreco-aksjer, som han eide via et familieselskap, og oppfordret samtidig andre til å selge sine.

- Saken illustrerer etter Økokrims oppfatning noen av de misbruksmuligheter og interessemotsetninger som kan oppstå når ansatte som forvalter andres penger på børsen også investerer privat i det samme markedet, sier førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim i en pressemelding.

– Ikke gjort noe ulovlig

Tre andre personer solgte sine Noreco-aksjer etter oppfordringer fra den tiltalte mannen. Samtlige av disse har vedtatt et inndragningsforelegg for utbyttet de oppnådde gjennom salget.

Økokrim understreker at disse tre ikke kan klandres siden de ikke visste at de handlet på innsideinformasjon.

Det er også utstedt et inndragningsforelegg på 830.000 kroner mot familieselskapet som stavangermannen eide Noreco-aksjene gjennom.

Tiltalen mot stavangermannen er nå oversendt Oslo tingrett for beramming. Mannen mener på sin side at han ikke har gjort noe galt.

– Min klient mener at han ikke har gjort noe ulovlig og han ser frem til å få saken fullt ut belyst i retten, sier mannens advokat Monica Furustøl hos Arntzen de Besche i Stavanger til Dagens Næringsliv.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!