Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tjelta er KrFs ordførerkandidat

Tjelta er KrFs ordførerkandidat

Jan Sigve Tjelta tar gjenvalg og topper listen til KrF ved valget til høsten. FOTO: Trine Barka Højmark

Nåværende varaordfører Jan Sigve Tjelta tar gjenvalg og topper valglisten til KrF til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 10:38

Valglisten ble klar forrige uke og flere av dagens kommunestyrerepresentanter vil fortsette i neste periode. Jan Sigve Tjelta, som i dag er varaordfører, står på toppen av lista og stiller som KrFs ordførerkandidat til høsten. Arnfinn Clementsen og Britt Marit Haga, som i dag sitter i kommunestyret vil også fortsette å stå som nummer to og tre på listen.

KrFs siste mann i kommunestyret, Haakon Kessel, valgte ikke å fortsette og Svein Ragnvald Tjora, som i dag sitter i utvalg for arealsaker, tar hans plass på lista. Som nummer fem på listen står Bjørg Irene Lauvvik, som har vært partileder i Sola KrF.

Bygger på kristne verdier

Avtroppende leder i Sola KrF, Arnfinn Clementsen, sa på partiets årsmøte forrige uke at det er viktig med et levende KrF i Sola.

– I et lokalsamfunn i rask vekst og forandring, og i en verden som på mange måter er uforutsigbar, er verdier på dagsorden som aldri før. Kristelig Folkeparti er et verdiparti som bygger på varige verdier med Bibelen og den kristne kulturarven i bunnen. Derfor er det viktig at KrF står frimodig opp for sine verdier og tar den rollen som partiet har og skal ha i norsk politikk og samfunnsliv. Sola KrF er et levende parti i en levende kommune.

Vil øke i kommunestyret

KrF ønsker også å satse på valget dette året og har ambisjoner om å øke antall representanter i kommunestyret fra fire til minst fem.

I 2011 fikk KrF 10,1 prosent av stemmene, noe som var en liten oppgang fra valget i 2009 da partiet fikk 10,05 prosent av stemmene. KrF er det fjerde største partiet i Sola, regnet ut i fra antall stemmer, bak Høyre, Frp og Ap.

Sola KrFs topp 15:

1. Jan Sigve Tjelta

2. Arnfinn Clementsen

3. Britt Marit Haga

4. Svein Ragnvald Tjora

5. Bjørg Irene Lauvvik

6. Ove Langhelle

7. Magnus Soland

8. Cecilie Skretting

9. Magne Midttun

10. Kjetil Føyen

11. Bodil Lillian Sanne

12. Malin Eikeland Byberg

13. Kolbjørn Bø

14. Ingrid Matre Dahl

15. Brit Elin Solvang Espeland

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!