Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tjelta-jente (15) livstruende skadet på skoletur

Ei jente fra Dysjaland skule er livstruende skadet etter en badeulykke på Evje, hvor skolen var på klassetur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2016 kl 09:32

Jenta (15) ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo. Ulykken skjedde på formiddagen ved elva Otra på Evje. Oslo universitetssykehus sier til Stavanger Aftenblad at jenta er livstruende skadet. Torsdag morgen er tilstanden til jenta uendret.
– Dette er alvorlig og det er en alvorlig hendelse. Tilstanden er livstruende, men vi vil ikke si så mye mer, sier rektor ved Dysjaland skule, Atle Tanum, til Solabladet.

På hjemmesiden til Dysjaland skole står det at jenta havnet under vann i 4-5 sekunder, før hun ble hentet opp av vannet. Hjerte- og lungeredning ble umiddelbart igangsatt, og jenta ble etter hvert fraktet bort med luftambulansen.

Vann i lungene

Ulykken skjedde mens 10. trinn ved Dysjaland skule var på tur på Evje. Det skjedde etter at elevene hadde avsluttet rafting.

– Etter at raftingen er avsluttet er det en rutine at deltagerne svømmer ut til en holme som er ca en meter høy og så hopper de derfra og ut i elven i et lite stryk. Det står lærere og passer på når de hopper og når de skal i land, sier Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen til Aftenbladet.

Han forklarer videre at det skal stå lærere klare med sikkerhetsline, og dersom de ikke kommer seg opp kan de benyttet seg av denne. Her klarte eleven å komme seg opp selv, men hadde muligens fått noe vann i lungene på vei opp. Det ble satt i gang hjerte- og lungeredning.

Jenta var bevisstløs da hun ble tatt opp av vannet, men pustet for egen hjelp da hun ble fraktet til sykehus med helikopteret.

Tatt hånd om


Dysjaland skule har reist på klassetur til Evje i flere år.

– Elevene deltok på rafting, noe som vi har drevet med i 15 år. Da dette var avsluttet holdt de på med vannaktivitet og da jenta kom opp fra vannet skjedde det. Vi vet ikke årsaken til det, sier Tanum.

Rektor skriver på skolens hjemmesider at de øvrige elevene og lærere har blitt godt ivaretatt etter hendelsen med blant annet debrifing av ambulansepersonell og politi. I kveld vil også et kriseteam være tilstede for elevene og de voksne.
– Det viktigste nå er at barna blir godt ivaretatt. Vi har våre rutiner på dette, sier Tanum.

Elevene kommer hjem igjen torsdag ettermiddag.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!