Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tok blomstene i egne hender

Tok blomstene i egne hender

Helge Amdal, Einar Lunde og Ådne Mæland tok plantene og spadene i egne hender da roseklasene var klare til å plantes ved Torkelsparken i Tananger. FOTO: Charlotte Mæland

Ådne Mæland dro med seg kameratene på blomsterplanting i Tananger.

Tekst:

Publisert:

Kommunen bevilget penger til plantene, men hadde ikke midler til å plante dem selv ved Torkelsparken i Tananger. Da var det bare for Ådne Mæland og ta plantene i egne hender og få arbeidet gjort.

– Vi har lagt det til rette for oss nå, humrer han og Helge Amdal mens de legger opp plantene.

– Når de ikke har folk må vi gjøre det selv. Det er vel et tålig greit opplegg det, legger han til.

Vil ha kommunen på plass

Området der Torkelsparken ligger har blitt godt behandlet av hagelaget i Tananger, men Mæland legger vekt på at det fortsatt er mye som må gjøres der. I en liten skråning er det fortsatt mye ugress som sjenerer for den ellers fine parken, men der vil han helst ikke måtte ta sakene i egne hender.

– Det må jo vekk, men på grunn av giften synes jeg det er fagfolk som må gjøre jobben, ikke oss andre.

Vil ikke ha parkeringsplasser

Torkelsparken var Pål Lillehammers initiativ, og hagelaget engasjerte seg umiddelbart i prosjektet. De stod for fylling, planting og gjødsling, og har passet på at det ser greit ut. Slik ønsker Mæland at det skal fortsette å være.

– Det går frysninger nedover ryggen min hver gang de folkevalgte vil gjøre et grøntområde om til parkeringsplass. Alt kan ikke være parkering, vi må kunne forvente såpass at det skal se fint rundt oss i sentrum, sier han bestemt.

Stiller villig opp

Da han påtok seg oppgaven ringte han rundt for å få med seg folk. Einar Lunde og Helge Amdal sa ja på direkten, det gjorde også Jan Petter Mauland.

– Spør Ådne om vi skal være med, pleier vi alltid å si ja, sier Amdal mens han hiver seg over spaden.

Vil lyse opp Tananger

Det var hardt arbeid for karene, men de latet til å kose seg med det. Praten gikk i ett, og noen gode historier ble det mens de gravde og skar seg gjennom jorden og duken som lå der fra før.

Arbeidet startet i ett-tiden, og før fire var karene ferdige. Rosene som ble plantet er av typen Allotria og er orangerøde av farge. Disse kan bli opp til 80 cm høye, skal tåle mye regn, være lettstelte, hardføre og robuste.

– Jeg håper virkelig disse vil lyse opp, sier Mæland med et smil.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!