Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Topper dragefestivalen i jubileumsår

Topper dragefestivalen i jubileumsår

Tusenvis av mennesker samles på Hellestøstranden hvert år under dragefestivalen. Sola Drageklubb ønsker å invitere flere av tidligere års gjester og gjennomføre en dragefest som skal bli den beste noensinne. FOTO: Arkiv

Sola Drageklubb ønsker pengestøtte til å gjøre sin 25-årsdag til noe helt spesielt. – Dette skal bli den beste dragefestivalen noensinne, sier lederen i Drageklubben.

Tekst:

Publisert:

I år er det 25 år siden dragefestivalen første gang ble arrangert. Årets festival skal derfor markere jubileet og bli noe helt spesielt.

– Sola Drageklubb ønsker å invitere flere av tidligere års gjester og gjennomføre en dragefest som skal bli den beste noensinne, skriver leder i drageklubben, Sveinung Dybvig i sin søknad til kommunen om tilskudd til festen.

Større enn noen gang

Drageklubben ønsker å arrangere drageutstilling med internasjonale kunstnere og utvide sitt årlige drageverksted med enda flere modeller enn tidligere.

Dybvig søker om 160.000 kroner i tilleggsbevilgning til jubileumsmarkeringen. En betydelig del av disse pengene vil gå til å dekke reisekostnader og overnatting for dragekunstnere, samt en jubileumsmiddag.

Drageklubben får et årlig tilskudd fra kommunen på 40.000 kroner, og i tillegg reiser klubben selv de øvrige pengene til sine utgifter blant annet gjennom salg av drager og salg av materiell til dragebygging.

– God markedsføring av Sola

Rådmannen ønsker å støtte søknaden fra drageklubben, og begrunner dette med at klubben har markedsført Sola kommune på en forbilledlig måte.

Mellom 3.000 og 5.000 mennesker trekkes årlig både til drageverkstedet og til selve festivalen på Hellestøstranden. Festen begynte som et foreldretiltak i skoler og barnehager i Sola. Målet var å sette i gang noe som ikke kostet for mye, men som ville samle barn og voksne og dermed styrke nærmiljøene.

Etter 24 år har festivalen vokst betydelig og fått både regional, nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Dragefestivalen var også Sola kommune sitt bidrag under kulturbyåret 2008.

Se bildet større

Noen som husker gigantdragene fra dragefestivalen i 2010? Leder for Drageklubben varsler om en enda bedre festival i år, da klubben feirer sitt 25 års-jubileum. FOTO: Arkiv

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!