Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Toppsjef i solafirma siktet for grov korrupsjon

Toppsjef i solafirma siktet for grov korrupsjon

En toppsjef i Norsk helikopterservice har blitt siktet for korrupsjon. Bildet er av det første helikopteret firmaet kjøpte, og er tatt på sikorskyfabrikken i USA. FOTO: Sikorsky

Det Sola-baserte firmaet har nå mistet verdifull kontrakt med Statoil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2016 kl 22:16

KORRUPSJON: Torsdag melder Stavanger Aftenblad at en svært ansett Statoil-medarbeider, og en leder i det Sola-baserte selskapet Norsk helikopterservice, er siktet for grov korrupsjon.

Ifølge Aftenbladet ble begge pågrepet onsdag 7. desember, og løslatt i slutten av denne uken. De to har nå status som siktet i saken.

Helikopteropplæring

Ifølge siktelsen skal den Statoil-ansatte ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seg «utilbørlige fordeler fra leverandørselskapet». Han skal også ha hatt en «sentral lederfunksjon» i firmaet.

Dagens Næringsliv skriver at siktelsene skal være knyttet til en mistanke om at Norsk Helikopterservice skulle få en viktig kontrakt som motytelse for helikopteropplæring av statoilprofilens sønn.

Mister kontrakt

Fredag ble de ansatte ved Norsk helikopterservice informert om korrupsjonssiktelsen. Det ble også klart at en mulig kontrakt mellom helikopterselskapet og Statoil nå ikke blir noe av.

I juni ble det inngått en intensjonsavtale mellom de to selskapene, og denne skulle ha trådt i kraft 10. januar dersom Norsk Helikopterservice fikk tillatelse fra Luftfarstilsynet. Ifølge Aftenbladet hadde kontrakten en verdi på rundt 220 millioner kroner.

Uforstående til siktelsen

Inger Marie Sunde er oppnevnt som advokat for den siktede fra Norsk helikopterservice. Hun sier til NRK at hennes klient er sjokkert over den alvorlige siktelsen.

– Min klient stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen og er fortvilt og sjokkert. Han erkjenner ingen form for skyld, men han samarbeider med politiet og håper de er effektive og får oppklart saken raskt, slik at han blir helt renvasket, sier Sunde til NRK torsdag.

Canada

Politiadvokat Tor Arvid Bruskeland sier til NRK at saken går tilbake til 2014, og muligens også involverer et firma i Canada, hvor en av de siktede har sitt daglige virke.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!