Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Transportarbeidere søker støtte i Sverige

Transportarbeidere søker støtte i Sverige

Da NTF startet sin boikott av Risavika Terminal, kom transportarbeidere fra inn- og utland for å vise sin støtte. FOTO: Andreas Askildsen

Transportarbeidere håper at boikotten i Risavika skal få større virkning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2014 kl 10:24

Representanter fra Norsk Transportarbeiderforbund setter i dag kursen for Stockholm for å sanke boikottstøtte i kampen for tariffavtale i Risavika Havn, melder Klassekampen.

– Vi er nødt til å trappe opp for å få en bevegelse i Risavika. Vårt krav om tariffavtale står fast. Vi har fått oppdraget fra LO, og vi må gjøre det som står i vår makt for å få innført tariffavtale, sier Lars Johnsen, nestleder i Transportarbeiderforbundet (NTF) til samme avis.

LES OGSÅ: Stordemonstrasjon i Risavika

Uten virkning

Konflikten mellom NTF og Risavika Terminal resulterte 1. november i fjor i boikott. Siden den gang har det vært flere små aksjoner, men NTF har ikke klart å ramme trafikken i havna slik de ønsket.

- Det er ingenting som er forandret etter 1. november. Oppfordringen om boikott har ikke blitt tatt til følge, verken av rederier eller transportørene som betjener havna, sa Kurt Ommundsen, administrerende direktør i Risavika Terminal, til Solabladet i slutten av januar.

LES OGSÅ: Blokkerte havneporten

Nå håper transportarbeiderforbundet på svensk støtte. I Stockholm vil de diskutere internasjonal opptrapping med sine søsterforbund i de andre nordiske landene. Et utfall kan bli at skip som losser og lastes i Risavika kan bli boikottet av havnearbeidere i andre nordiske havner.

- Det har aldri vært tvil om støtten fra de andre i Norden. Spørsmålet er hva de kan gjøre, og når, sier Johnsen.

Sympatiaksjoner

Hittil har det vært sympatiaksjoner i Mosjøen og Tromsø, men NTF ønsker flere.

- Vi går forsiktig frem, men det vil komme nye aksjoner. Tiltakene skal først klareres i den politiske ledelsen i LO, samt juridisk. Noe må vi også ta opp med arbeidsgiversiden i forkant, sa forbundsleder Roger Hansen i NTF til Solabladet i januar.

LES OGSÅ: LO-forbund ber rederier droppe Risavika

NTF mener å ha fortrinnsrett til laste- og losseoperasjonene og ønsker å få innført en tariffavtale i havna. Terminalselskapet mener på sin side at NTF ikke har rett til dette, og viser til at de allerede har tariffavtale med IndustriEnergi, som også er et LO-forbund.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!