Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fylkestingsvalget 2015:

To solabuer på
Venstres liste

To solabuer på <br>Venstres liste

Den aktive sola-politikeren Anja Berggård Endresen blir Venstres fylkesordførerkandidat ved neste valg. Den utflyttede solabuen Jan Erik Søndeland står på syvende plass på Venstre liste. FOTO: Rogaland Venstre/Trine Barka Højmark

Rogaland Venstre har plassert to solabuer på sin topp ti liste for fylkestingsvalget neste år. Innflytteren Anja Berggård Endresen og utflytteren Jan Erik Søndeland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.08.2015 kl 12:02

På lørdag satte Rogaland Venstre sin liste for kandidater til neste års fylkestingsvalg. Solas kommunestyrerepresentant Anja Berggård Endresen ble som ventet valgt som førstekandidat og dermed også Venstres fylkesordførerkandidat. Noe som Berggård Endresen selv er godt fornøyd med.

– Dette blir en spennende utfordring. Venstre skal være et tydelig, liberalt parti med kraft til å kjempe for et grønt og kreativt fylke. Venstre har et stort potensial i Rogaland, og håper vi denne gangen kan feste oss som et mellomstort parti i fylket, sier Berggård Endresen til Venstre.

– Et frisk pust

Berggård Endresen har sittet i Sola kommunestyret og vært gruppeleder for Venstre i en periode. Hun er også politisk nestleder i Rogaland Venstre. Hun planlegger nå både å sitte i kommunestyret i Sola og i fylkestinget i Rogaland neste år.

– Anja Berggård Endresen er en erfaren politiker som vil bli et etterlengtet friskt pust i Fylkestinget. Hun er en som virkelig slåss for Venstres verdier, sier leder av nominasjonskomiteen, Per A. Thorbjørnsen på Venstre sine hjemmesider.

– Jeg har vært med i politikken i snart fire år nå og synes det er veldig kjekt å få lov til å være med å påvirke. Ikke minst å få påvirke i saker som jeg tror på. Derfor vil jeg gjerne inn i fylkestinget for å bidra til å få gjennomslag for Venstre sine saker der. Venstre har mange saker de kjemper for i fylket som de ikke har fått gjennomslag for, jeg vil være med å snu dette, sa Berggård Endresen til Solabladet etter hun ble nominert.

Nok en solabu på listen

I tillegg til Berggård Endresen er det også en annen solabu på topp ti-listen til Rogaland Venstre. Jan Erik Søndeland står som nummer syv på listen og er oppvokst i Sola. I 2012 flyttet han imidlertid til Stavanger, men bedyrer at han fortsatt har sterk tilhørighet til Sola.

– Jeg flyttet til Stavanger for et par år siden, men har bodd i Sola hele oppveksten og i ungdomstiden. Det er klart at Sola alltid vil ha en spesiell plass i mitt hjerte, sier Søndeland.

Han vil berømme Sola-politikernes innsats for barn og unge og mener han selv hadde en fantastisk oppvekst i Sola. Nå mener han Sola har mye å lære bort til de andre kommunene om oppvekst, når kommunereformen er rett rundt hjørnet. Utenom dette er Søndeland opptatt av å gi folk et bedre kollektivtilbud som ikke er buss, samt å satse på breddeidretten.

– Foreldre tar sin del av ansvaret gjennom utallige timer i støtteapparat og dugnad i de ulike idrettslag. Den siste delen av ansvaret hviler på oss politikere som må legge penger på bordet for å sikre gode idrettsanlegg. Dette vil bli et viktig oppdrag for min del, sier han.

Nøkkelord

Faktaboks

Venstres topp ti-liste i fylkestingsvalget:

1. Anja Berggård Endresen, Sola

2. Svein Abrahamsen, Haugesund

3. Kjartan Alexander Lunde, Stavanger

4. Tove Frantzen, Sandnes

5. Unni Fuglestad, Time

6. Eirik Lygre, Sauda (Unge Venstre)

7. Jan Erik Søndeland, Stavanger

8. Brit Kvassheim, Eigersund

9. Nina Østebø, Suldal

10. Magnar Jordåen, Karmøy

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!