Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant Danmarkstur igjen

Reiselivsmesse i Åsenhallen

Vant Danmarkstur igjen

Familien Haugland skal reise til Danmark i påsken etter nok en gang å ha vunnet en gratis Danmarkstur på Reiselivsmessen i Stavanger. Fra venstre: Sofie, pappa Kjetil, Kristine, Eline og mamma Karina. FOTO: Trine Barka Højmark

Familien Haugland sine besøk på Reiselivsmessen har nesten hver gang resultert i en gratis tur til Danmark.

Tekst:

Publisert:

På Reiselivsmessen er det flere turoperatører som lodder ut gratis ferieturer. En av disse er Color Line, som tilbyr gratis Danmarks-turer til de som vinner. Familien Haugland har besøkt på Reiselivsmessen fire ganger nå og har nesten klart og vunnet en Danmarkstur hver gang.

– Så i dag var vi egentlig mest her for å se om vi klarte å vinne en tur i år også, forteller mor Karina Haugland.

Vant igjen

Og det klarte de. Datteren Sofie fikk premien på sitt lodd og nå blir det Danmarkstur på hele familien i påsken.

– Vi har vunnet mange ganger her, så det er kjekt, sier Haugland.

Turen med danskebåten blir imidlertid bare en liten ferie. Familien skal også reise på tur i sommer og da er det fint å hente inspirasjon på messen i Åsenhallen.

– Vi har ikke fått kommet gjennom så mange stander ennå, men vi får se om vi ser noe interessant til sommerferien, sier Haugland.

Mange tusen besøkende

Lørdag og søndag denne helgen blir den årlige Reiselivsmessen arrangert i Åsenhallen. Her pleier mellom 9.000 og 13.000 reiseglade personer å ta turen innom.

– Det året det var så mye snø i Stavanger fikk vi ekstra mange besøkende. Da hadde flere lyst å komme seg bort fra kulden, forteller Merete Falch, som er en av dem som arrangerer Reiselivsmessen.

Hun mener mange er opptatt av å gjøre noe spesielt med de tilmålte ferieukene de har.

– Og vi nordmenn er høyt ønsket i Europa, for der legger vi igjen mye penger og ferieuker. For oss er det jo så billig der i forhold til hjemme, sier Falch.

Vil ha informasjon

Falch forteller at folk ønsker å vite mer om feriene, selv om de kan finne mye på nettet.

– Nettet slår ikke det å snakke med en person ansikt-til-ansikt, sier hun,

Falch mener folk helst bestiller de enkle reisene på nettet, som weekendturer.

– Hovedferien vil du vite mer om og på Reiselivsmessen kan du innehente erfaringer fra noen som kan mye om stedet du vil reise. Du får snakket med noen som har de beste tipsene, sier hun.

Besøkende i alle aldere

Falch forteller at mange bruker Reiselivsmessen for å få informasjon og så går de hjem og bestiller turen på nettet etterpå.

– Vi ser at både unge og gamle og kvinner og menn kommer hit. Det passer både for dem som planlegger gruppe- og firmaturer eller bare en familietur, sier hun.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!